Pomógł: 1 raz Wiek: 92 Dołączył: 05 Lut 2011 Posty: 156 Skąd: 100 milowy las
Wysłany: 17-01-2012, 21:14 Multicam odmiana
Ma ktoś jakis pomysł co to za odmiana multi?
Kolory są bardziej nasycone, dodano brąz, więcej zieleni.
Na zdjęciu "U.S. Army Rangers, 1st Battalion, 75th Ranger Regiment, Alpha Company"
Zdjęcie z 10.01.2012r
Czołem!
_________________ "Stajesz się kimś tylko w starciu z tym, co stawia ci opór." - Antoine de Saint-Exupéry
Rzuć okiem na inne zdjęcia z tej serii (jeśli są). Może to rezultat oświetlenia albo obróbki zdjęcia?
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Wysłany: 17-01-2012, 22:52
Hej
Ja myśle że to jest jakaś 'odmiana' multicamu.
Dla przykładu:
Multicam od Proppera jest w bardziej stonowanych kolorach
Multicam od Mil-Spec ma żywsze kolory od Proppera
A ten ma jeszcze żywsze, myśle że dodano kilka odcieni, ażeby kamuflaż lepiej sprawdzał się w teranie zalesionym, i ja się pytam kto robi taki Multicam, lub co to za multicam.
Tak jak UCP, ma kilka odmian na "różne okazje"
_________________ "Stajesz się kimś tylko w starciu z tym, co stawia ci opór." - Antoine de Saint-Exupéry
panowie to po prostu obróbka graficzna... być może photoshop... zauważcie że na każdym zdjęciu tło barwą, nasyceniem, odcieniami jest dopasowywane do planu pierwszego czyli do mundurów
_________________ BOŻE CHROŃ MNIE OD PRZYJACIÓŁ, Z WROGAMI SAM SOBIE PORADZĘ
Wysłany: 18-01-2012, 00:34
tauzen napisał/a:
panowie to po prostu obróbka graficzna... być może photoshop... zauważcie że na każdym zdjęciu tło barwą, nasyceniem, odcieniami jest dopasowywane do planu pierwszego czyli do mundurów
Dokłądnie tak, kolory są podkręcone, czego wcześniej nie brałem pod uwage.
Na zdjęciach jest oryginalny Multicam -> http://www.multicampattern.com/
Zdecydowanie, pod względem swoich właściwości maskujących, przebija wszystkie wzory maskujące stosowane na świecie, przez nawet najbardziej tajne służby, stary, poczciwy photoshop.
Pomógł: 23 razy Wiek: 27 Dołączył: 11 Cze 2005 Posty: 476 Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-01-2012, 13:10
Dodajmy, że co partia produkcyjna tkaniny w Multicamie, to trochę inne kolory. Stosowałem cordurę z czterech partii produkcyjnych, każda różniła się nasyceniem barw.
przepiękna fotografia naprawdę... tylko poza niebem i czarną plamką to na tym zdjęciu nic nie widać... poza tym strasznie niedoświetlone . Troszkę za mała przysłona i iso o troszkę ma za niskie
_________________ BOŻE CHROŃ MNIE OD PRZYJACIÓŁ, Z WROGAMI SAM SOBIE PORADZĘ
Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 26 Maj 2011 Posty: 189 Skąd: Wrocław
Wysłany: 21-01-2012, 10:22
W zdjęciach podkręcony jest kontrast, nasycenie i jasność, co powoduje właśnie taki efekt... Najbardziej widać to, przez winietowanie które się wyostrzyło przy większym kontraście....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum