tak na poważnie: kto takie drogie rzeczy kupuje? czy ta cena jest naprawdę rekompensowana w jakości? trudno mi sobie wyobrazić żołnierza/funkcjonariusza, którego stać na pełne umundurowanie, skoro ceny oscylują na takim poziomie...
nie zrozumcie mnie źle: czy to jest robione głównie dla lanserów z wyższej półki?
ZTCP LEAF jest programem do którego można przystąpić po wypełnieniu odpowiedniej ilości papierków, jeszcze poszukam ale chyba "zniżka" rzędu 50% jest wtedy normą.
Więc na stronce sa ceny dla cywili, zawsze znajdzie się paru frajerów co totalnie jebią biedę i ich po prostu stać. A dla ludzi z programu ceny są "odpowiednie" ;)
no w sumie racje, nasze pierwsze kamizelki też miały kosztować 6000 PLN - do dzisiaj trafiają się ludzie którzy drżącym głosem pytają się czy mogli by kupić kamizelkę SPECOPS bo już udało im się uzbierać 2900 PLN.
Jedna z tych zagrywek marketingowych która się odbiła rykoszetem po latach, ale co zrobić.
Pomógł: 1 raz Wiek: 22 Dołączył: 26 Lip 2008 Posty: 2 Skąd: Kraków
Wysłany: 08-01-2010, 15:40
Witam, ja tylko na chwilę, bo generalnie tematyka forum przerasta moją wiedzę, o doświadczeniu nie wspomniawszy, stąd tylko czytam z zainteresowaniem, ale tu akurat przypadkiem coś wiem.
Prawie to samo, a 330 euro.
Różnica to multicam (ale przedtem wersja w tym kamuflażu była sprzedawana w takiej samej lub niewiele większej cenie, nie pamiętam dokładnie) i dopisek - ten wyrób spełnia wymogi BERRY.
Wysłany: 09-01-2010, 16:14
Cena w € wychodzi tak wysoka, ponieważ zazwyczaj kurs na Europę jest $1=1EUR w hurcie. Proponuję porównać ceny podawane przez Arc'Teryxa na stronie w wersji US i na stronie dla europejczyków. Przykładowo MSRP najtańszych cywilnych kurtek w US to $250, co przelicza się na europejskie realia jako 295€
Podobnie ma Patagonia (dawniej chociażby seria MARS).
Część to oczywiście cena materiału, koszt produkcji w CA/US, większość marka. Taki model biznesowy, chętnych nie brakuje.
EDIT:
Pablo666 - LEAF to nie program, tylko seria ubrań Arc'Teryxa przeznaczona dla wojskowych.
Podobną produkcję uskutecznia chociażby Outdoor Research (głównie rękawice), WildThings (ubrania z materiałów Epic i Primaloft) etc.
_________________ And once you've lost there's no way back, no way at all.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum