Jeżeli chcesz konkretnej odpowiedzi, napisz kilka słów do czego ten plecak ma służyć. Piszesz, że 35L to max - każdy ma swoje zdanie, ale ja osobiście uważam, że plecak mniejszy niż 40L jest niepraktyczny - rzeczywisty "litraż" zwykle okazuje się mniejszy od nominalnego (tzn. do plecaka nie upchniesz dokładnie tyle, ile ma objętości, chyba, że zalelejesz go wodą), a ilość sprzetu mniejszą, niż wrzucisz do 40L plecaka, można przenosić inaczej.
Z Wisportu obecnie używam tego:
Ranger
wcześniej wiele lat ciorałem PP25 i po przejściu na ww. mam poczucie,że jest mniejszy i nie ma tych przypisanych 32l,ale system nośny i użyte materiały wynagradzają mi ten mały minus.
Kiedyś macałem ten:
wolverine
naprawdę robi dobre wrażenie,bardzo mi się podobał,ale kosztował powyżej 400PLN...Gdybym był jeszcze kawalerem to pewnie bym się skusił
PS. Raccoon 45 którego przedstawił Catch też mogę polecić z czystym sumieniem.
"Pozyskaliśmy" takowe do A. Cała zmiana konkretnego ciorania i dały radę.Na koniec raz go ręcznie wyprałem i znowu wygląda jak nowy
Pomógł: 52 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2005 Posty: 1395 Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-05-2011, 00:01
Słuchaj, pracuję z Camelbakiem - ale o ile nie zamówisz jakichś 3000 szt to raczej nie zobaczysz Motherlode'a w wz.93 a taki był podstawowy warunek kolegi zadającego pytanie. Jest masa świetnych plecaków na świecie, ale jakoś dziwnym trafem tych w wz.93 jakoś się nie robi.
Nie działa, przynajmniej dla niektórych, praktycznie W OGÓLE - "dołączyć do najlepszych" można tylko na etaty kucharzy i pod warunkiem posiadania własnych uprawnień kierowców C+E oraz ratowników medycznych. O malowaniu rdzewiejących BRDMów stojących na podkładkach drewnianych żeby sparciałe koła nie dotykały ziemi (tj. o "Służbie w Elitarnych Brygadach Zmechanizowanych") nie wspominam.
Żal serce ściska, Panie.
_________________ Co się tu dzieje, na Litość BOSKĄ!
Według mnie jak najbardziej trafna opcja. Używam tego plecaczka od ponad roku i naprawdę jestem zadowolony. Przede wszystkim bardzo wygodny system nośny SAS, szeroki pas z możliwością całkowitego usunięcia, miejsce na camel z wyjściem na obie strony, dużo kieszonek, a tego nigdy za wiele i oczywiście molle. Ja osobiście mam jeszcze podpięte dwie kieszenie cargo po bokach. Plecak bardzo wytrzymały, aż dziwne, że po takich cioraniach nie ma śladu. Gorąco polecam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum