Safarilandy które mieściły Wisty, to były dedykowane zdaje się pod Berettę ;) Musiałbyś sobie to sprawdzić "na żywo" jak pasują różne kabury do Wista ;)
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 08 Lut 2005 Posty: 447 Skąd: Warszawa
Wysłany: 05-08-2010, 11:21
Na 99 % kabura nie bedzie hulac z Wistem. Z dwoch powodow. Pierwszy to taki ze kabura posiada auto lock w postaci "pazura" zahaczajacego sie o kabłąk broni a ten w kazdej broni jest inny. Drugi powod to taki ze jest to kabura na bron z oswietleniem taktycznym. Nie widzialem jeszcze wista z szyna. Dodatkowo jest to kabura dedykowana pod oswietlenie blackhawka ktore nie znajduje sie w osi lufy tylko nieco z boku ( zeby wspomniany pazur kabury o nie nie zahaczal).
Zasdniczo kabur serpa bym nikomu nie polecal, potrafia otworzyc sie same i wypiac magazynek z broni ( przynajmniej z G 17).
Wysłany: 07-08-2010, 17:47
Sokol napisał/a:
Na 99 % kabura nie bedzie hulac z Wistem. Z dwoch powodow. Pierwszy to taki ze kabura posiada auto lock w postaci "pazura" zahaczajacego sie o kabłąk broni a ten w kazdej broni jest inny. Drugi powod to taki ze jest to kabura na bron z oswietleniem taktycznym. Nie widzialem jeszcze wista z szyna. Dodatkowo jest to kabura dedykowana pod oswietlenie blackhawka ktore nie znajduje sie w osi lufy tylko nieco z boku ( zeby wspomniany pazur kabury o nie nie zahaczal).
Zasdniczo kabur serpa bym nikomu nie polecal, potrafia otworzyc sie same i wypiac magazynek z broni ( przynajmniej z G 17).
ale z tego co wiem , to sa dwie takie same kabury, jedna jest dostepna z oswietleniam taktycznym a druga juz nie posiada takiego czegoś , moze się myle ale z tego co wyczytałem na stronie CQB to tak jest jak pisze.
[ Dodano: 07-08-2010, 18:50 ]
Skoro ta kabura nie bedzie pasowala na 99%, to moze mi polecicie jakąś plastikowa kabure do Wista
Praktycznie cały świat uważa ją za najlepszą. Najlepsze jednostki jej używają, w kraju i za granicą. Tutaj, jak widać, też ma bardzo wielu zwolenników, do których i ja się zaliczam.
Nie chcesz, nie kupuj. Ale nie licz, że trafisz na dedykowaną kaburę do pistoletu, którego "nikt" nie używa, a poza Safarką nie słyszałem o próbach przymierzania Wista do kydexów.
Na pytanie "czy warto" w przypadku Safarki jest prosta odpowiedź - tak.
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum