No właśnie - do sportowych strzelań 3 gun. Jestem cywilem i chętnie poznam opinie profesjonalistów. 3 gun to dynamiczna konkurencja strzelecka podczas której na parkurze/torze strzeleckim wykorzystuje się 3 rodzaje broni - karabin , strzelbę , pistolet. Kamizelka powinna mieć szybko dostępne ładownice (pod HK MR223 - cywilna wersja HK416) , przydały by się też ładownice do strzelby 12/70. (krótka jest ogarnięta na panelu udowym) I teraz pytanie - jaka kamizelka? Jaki producent? Chińskie podróby poległy po jednym sezonie - jestem w stanie wydać więcej kasy jeżeli jest to uzasadnione trwałością. Rodzaj kamuflażu - obojętny.
Pzdr
Dzięki za podpowiedź. Kamizelka lekka tzn. szelki + mały panel??
Całość ma "unieść" 6 Emagów , 30 szt 12/70 , 3 magi do G19
Jakiś konkretny model mógłbyś polecić?
pzdr
Pomógł: 52 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2005 Posty: 1395 Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-06-2011, 14:33
Chłopie za dużo zmiennych zależnych od twoich preferencji.
Skąd Ci szybciej lepiej wymiany wychodzą to powinieneś wiedzieć sam. 30 sztuk gładkiej to sporo - ile z tego możesz mieć na strzelbie, ile w szybkoładownikach na pasie? Cześć używała usztywnianego worka na odzysk na pasie do noszenia gładkiej hurtem, co wydaje się być niegłupim rozwiązaniem, ale wymaga wprawy.
Ile magazynków do długiej w kydexie/fastmagach? Czy z tych 6 to 6 ma być w opo czy 5 + 1 w broni?
Ja bym najpierw ustawił sobie optimum na pasie i panelach, a jeśli zabrakłoby mi miejsca to pomyślał o tym elastycznym chestrigu z BFG. Ale musisz sobie to dobrze dograć , bo rozsianie magazynków "na człowieku" może powodować zamotanie jak się będziesz spieszył.
Ja popróbowałbym z układem 2 magazynki długa w fastmagach/kydexie na pasie, 4 magazynki w 2 podwójnych ładownicach otwartych na udzie. Krótka - 1 na pas, 2 na udo. Strzelba - co się da na broń, jedna szybkoładownica na pas z przodu (zależy jaką masz technikę doładowania) reszta do worka na odzysk.
Na pasie zabezpiecz sobie miejsce na małą apteczkę, karabińczych na słuchawki, jakieś małe cargo. Panel udowy - podobnie jak kabura - możliwie jak najwyżej noszony, ale żeby nie przeszkadzał.
ciekawy ten "lekki" model - nietanio , ale wygląda ok. Spróbuję konfiguracji o której piszesz - i jeszcze jedno - spodnie i bluza w multi - gdzie uderzyć?
dzięki za wskazówki!
pzdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum