Wysłany: 13-02-2009, 13:19 Co sądzicie o tym plecaku
Witam,
jestem nowy na forum.
Chciałem się dowiedzieć co sądzicie na temat tego plecaczka http://www.allegro.pl/ite...k_nowy_gfc.html
Od jakiegoś czasu myślę nad kupnem jakiegoś plecaka i ten mi wpadł w oko. Może ktoś go używał,
czekam na odpowiedzi
Kolego, za 79 PLN to się cudów nie spodziewaj, ale tak po zdjęciach to wygląda nawet całkiem starannie wykonany - dobra chińszczyzna tak bym to nazwał.
zamki solidne, pseudokordura z laminatem, szwy zalaminowane od wewnątrz, metalowe d-ringi - żyć nie zdychać.
Weź kup i szturm naprzód, najwyżej się rozwali po 3 miesiącach.
Mam cos podobnego (tzn "producent") ale 3day w multi, sie sprowadzilo z chin. Trzyma sie nawet niezle, poza zamkami (koncowki do ciagania) ktore sie na poczatku gna bo metal mietki a pozniej lamia, ale to drobny szczegol ktory paracordem mozna naprawic.
Szwy, material, same zamki sie trzymaja a plecak nosi troszke ciezkiego sprzetu juz 1,5 roku dosc czesto.
Pomógł: 6 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2005 Posty: 404 Skąd: Tarnów, Małopolska
Wysłany: 13-02-2009, 15:08
Jedna uwaga, za parę tygodni zupełnie nie będzie wiadomo, o jaki przedmiot chodziło. Postaraj się napisać chociaż nazwę przedmiotu lub coś w tym stylu.
_________________ Stosunek do broni określa dojrzałość człowieka.
GI Jane przechodzi "Hell Week" raz w miesiącu mój brat
Ciało zanurzane w wodzie po paru minutach wyśpiewa całą prawdę.
Ale JAKI???
Okruch dobrze pisze, aukcja sie skonczy, pare tyg minie i allegro posle ja do krainy wiecznych lowow, link bedzie prowadzil tylko do smutnego komunikatu. Dla Ciebie to zadna roznica bo pytasz teraz, ale dla potomnych szukajacych w archiwum bedzie to dysputa o jakims, nie wiadomo jakim, plecaku
Zamiesc foto, nazwe, cos co pozwoli go identyfikowac, ale to na przyszlosc
Plecak typu Assault Pack
Plecak posiada dwie komory główne oraz dwie kieszenie.
W komorze głównej mozna umieścić wkład/zbiornik z wodą.
Plecak obszyty palsami zgodnymi systemem ALICE oraz Molle,
które umożliwiają montaż dodatkowego wyposażenia.
System troków kompresyjnych pozwala na dopasowanie plecaka do zawartości.
Producent: GFC Tactical
Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 336 Skąd: Polska
Wysłany: 14-02-2009, 14:46
Mam dokładnie ten sam plecak zakupiony z tej stronki.
Nie jest to az takie badziewie jak za taka kase. Po roku uzytkowania strcilem paracord w suwakch ale to to drobiazg. Ogolnie jest cizki jak na takie malenstwo oraz ma sałbe velcro.
Idei PALSow nie rzumiem jak dla mnie to jest ich za mało.
Plus jest taki ze plecaczek mozna naprawde fajnie skompreowac.
Moj plecaczek podzedł na przeróbke do apteczki i krawiec twierdził ze nawet jest niezle pozszywany. Materiał nawet nawet ale swieci sie.
Jak dla mnie jest to calkiem niezly zakup jak za taka kase ale nie spodziweaj sie cudów
_________________ Dulce et decorum est pro patria mori
DZIĘKI,
ale mam prośbe jeszcze jedną: może byście mi doradzili jakiś plecak tak do posmigania po lesie i do pracy:)
cena pewnie gdzieś 300-350 zł jakby jakiś fajny był to do 400 zł
Pomógł: 6 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2005 Posty: 404 Skąd: Tarnów, Małopolska
Wysłany: 18-02-2009, 10:16
Cris, jakoś nie wierzę w te Twoje 30 lat... Mil-Tec to takie "tesco value", padaka straszna. Lepszy będzie już jakiś używany kontrakt albo z uznanej firmy.
_________________ Stosunek do broni określa dojrzałość człowieka.
GI Jane przechodzi "Hell Week" raz w miesiącu mój brat
Ciało zanurzane w wodzie po paru minutach wyśpiewa całą prawdę.
Pomógł: 52 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2005 Posty: 1395 Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-02-2009, 10:22
Że to wyrzucone pieniądze. Przeczytaj sobie dokładnie to co napisano - najtańszą opcją, mającą choćby cień sensu, przy pewnym kompromisie jakościowym - spartański design, dziwny system modułowy, różna jakość taśm i klamer i bardzo proste szycie - są produkty Janysportu (nie mylić z Jansportem), potem idzie Wolverine 32 i rzeczy Wisportu, a potem uznane marki w rodzaju Camelbaka etc... Jak mam ci coś palcem pokazać to mimo że tego plecaka nie lubie ni cholery - za tę cenę najlepszy będzie Wolv http://wolverine.com.pl/
Pomógł: 52 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2005 Posty: 1395 Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-02-2009, 11:08
Nie odpowiada mi ani design, ani materiały do końca (np taśmy i klamry) oraz parę innych pierdółek. Sam używam Eagle III-A na codzień, paru znajomych Eagle/Lightfighter RAID i to bym polecał, zwłaszcza z bocznymi kieszeniami i wewnętrznym stelażem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum