Wysłany: 21-07-2010, 20:23 Bluza wojskowa
Panowie wiem że to nie jest bluza ale gdzie dostanę bluzę w CADPAT lub MarPat która ma zamki na zewnątrz?? Przecież w przypadku kamizelki to jest najlepsze rozwiązania.
Na fotce jest kurtka ale czy ktoś orientuje się gdzie znajdę coś podobnego??
http://www.icetactical.co...t-softshell.jpg
[ Dodano: 21-07-2010, 21:38 ]
...i korzystając z otwartego postu co myślicie o tym żeby używać poszczególny elementów wyposażenia w różnym maskowaniu (ale oczywiście przeznaczonych na podobny teren). Np bluza w mulitcam, spodnie w cadpat, kamizelka w MarPat. Czy to dodatkowo nie spowoduje większego maskowani??
Co do mieszania camo ???
Jeszcze CADPAT I MARPAT jako tako .Są zwolennicy i przeciwnicy ,ale kamo ok .
Ale MC do tego?No chyba że jeszcze czapeczka w UCP,koszulka w CB.pasek w OD,białe rękawiczki , żółty gun ,skarpetki pink,i brązowe opinacze no to jak najbardziej ;)
A na serio to chyba nie dobry pomysł(chyba bo ja się nie znam ;)
Ale bracia Rosjanie czasami tak mieszali.
Na prosty chłopski rozum to jasne spodnie przy ciemnej bluzie będą się z daleka odróżniały ,jeszcze kamizelka MARPAT na bluzie CADPAT mało co .
Ale jak poćwiczysz tajne techniki NINJA i chód sarny to możesz i na biało się ubrać(w lato).
p.s.takie mieszanie kamo,jest nie estetyczne,nieładne,niemodne,niepraktyczne,i w ogóle nie fajne .
Wysłany: 21-07-2010, 21:58
PiotrW z zamkami na bokach bluzy chodzi o to że przy założonej kamizelce możesz do nich jeszcze sięgnąć, a większości modeli ma zamki wg. mnie bzdurnie umiejscowione na żrodku bluzy - czyli de facto przy kamizelce nie można z nich kozystać
PiotrW z zamkami na bokach bluzy chodzi o to że przy założonej kamizelce możesz do nich jeszcze sięgnąć, a większości modeli ma zamki wg. mnie bzdurnie umiejscowione na żrodku bluzy - czyli de facto przy kamizelce nie można z nich kozystać
Jak to nie? Wkładasz np. lewą rękę pod kamizelkę i wędruje ona do prawej kieszeni (tzw. Napoleońskiej)
Wysłany: 22-07-2010, 07:36
Dokładnie o to chodzi. Płyta waży swoje, wyposażenie też nie jest lekkie ( 10 - 12 magazynków, radio, pozostałe kieszenie) więc jedynym dobrym rozwiązaniem jest chyba zacząć montować te zamki na obrzeżach bluzy. Zna ktoś takie modele?
Wysłany: 22-07-2010, 11:50
PiotrW - wiem, że część z osób na forum zajmuje się tylko rekonstrukcją ale część jest właśnie w służbach mundurowych więc płytę będę nosił jak najbardziej prawdziwą
Pomógł: 13 razy Wiek: 12 Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 746 Skąd: Centrum
Wysłany: 22-07-2010, 22:16
Jak będziesz miał kieszenie na kamizelce, to po co chcesz sięgać do tych na mundurze?
Z praktyki wynika, że:
- mundur będzie przepocony a kieszenie i ich zawartość wilgotna
- jak coś wsadzisz do kieszeni, to przyciśnięte balistyką będzie cię gnieść i ocierać - mało szałowe.
A Arafat albo ma za dużą kamizelkę albo za małą klatę ;)
_________________ Watch your corner and bring your men back alive.
Kawaleria wciąż utrzymuje pozycje ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum