Witam ...
Panowie mam pare pytan zwiazanych z Bor-em jak i WZS BOR ..
Pierwsze moje pytanie brzmi , czy po przeniesieniu sie do Bor-u z Wojska , lata ktore odsluzylem zostana w jakis sposob przeniesione do Bor-u ? Jak wyglada sprawa z emerytura w Borze , jakie jest najnisze wynagrodzenie miesieczne i co najazniejsze jak wyglada praca w WZS BOR ? zetknelem sie z twierdzeniem ze jest to praca dla kawalerow , poniewaz ciezko z czasem dla rodziny sluzac w takich jednostkach itp . Prosze o odp , stacjonuje w chwili obecnej w Afganistanie wiec niemoge sie udac osobiscie do placowki i zapytac co i jak ...
Wysłany: 12-01-2012, 14:30
podejzewam, ze jestes na kontrakcie w wosku i boisz sie,ze nie zalapiesz pietnastaka. nie wiem jak na to patza w borze tzn na ludzi, ktorzy przychodza z wysluga 12, 14 lat tylko po to zeby zlapac munurowa emeryture. co do pensji to na starcie okolo 2000zl netto. a ozs z tego co wiem to dopiero jak dostaniesz stala sluzbe. wiec trzeba swoje odluzyc okolo 2 lat.
[ Dodano: 12-01-2012, 14:32 ]
no i z tego co wiem to teraz ozs glownie skupia sie na placowkach dyplonmatycznych podwyzszonego ryzyka. (irak, afagan) wiec trzeba sie liczyc z wyjazdami
Jak to nie twoja pierwsza misja, i jesteś z jakieś jednostki desantowej, to masz szansę dostać się do OZSu, po zerówce, ba nawet sami się o Ciebie upomną.Nie wiem jak z wyjazdami i jak często, ale teraz są skrócone, więc żona powinna wytrzymać .Teraz w każdej formacji MSW są braki więc myślę, że wysługa lat nie eliminuje kandydata na start.
Nie nie jest to moja pierwsza misja , ale jestem z zwyklego zmechu :P a sluzby mam 6 lat , i tak sie zastanawiam czy nie zeruja mi tych lat , bo troche szkoda bylo by ... A jeszcze jedno mam pytanie , czy po dostaniu sie juz do BOR-u wysylaja jeszcze ludzi na szkolke czy przeszkolenie do szczytna , bo mam kolesia ktory byl tam pare dobrych lat i mowi ze za jego czasow wysylali kazdego czlonka Bor-u .. Dziekuje panowie za odpowiedzi , jestem wdzieczny jeszcze pare misiecy , i zlece do Polski to jeszcze sie przejde i dopytam , tylko ze na poczatku musze wrocic hehe :P Pozdrawiam
Wysłany: 13-02-2012, 10:16
Mam podobną sytuację jak przedmówca.
I pytanie moje brzmi:
Czy chcąc się przenieść do BOR z WP, muszę napisać wniosek, czy po ewentualnym przyjęciu do służby w BOR, powinienem się zwolnić z WP.
Wiem że lata służby zostaną mi zachowane, a jak jest ze stopniem?
Jakie jest początkowe wynagrodzenie funkcjonariusza BOR i ewentualnie na jakie dodatki można liczyć.
Jak jest z wyjazdami na placówki? Czy są to długoterminowe wyjazdy?
Będę wdzięczny za odpowiedź
Czy chcąc się przenieść do BOR z WP, muszę napisać wniosek, czy po ewentualnym przyjęciu do służby w BOR, powinienem się zwolnić z WP.
Wiem że lata służby zostaną mi zachowane, a jak jest ze stopniem?
Jakie jest początkowe wynagrodzenie funkcjonariusza BOR i ewentualnie na jakie dodatki można liczyć.
Jak jest z wyjazdami na placówki? Czy są to długoterminowe wyjazdy?
Będę wdzięczny za odpowiedź
Musisz się z woja zwolnic i dopiero przyjąc do BOR. Kwit składasz po cywilnej linii
Lata zachowaja, stopień też. Szkołe musisz odbębnic chyba w stolycy w trybie 8 godzinnym. A kasa- zdechniesz z głodu na początek
Ostatnie kursy zerowe trwały ok.6 miesięcy łącznie z praktykami w otwieraniu szlabanu...
Placówki na ogół po przejściu do służby stałej,w normalnym trybie po 3 latach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum