ekhm... załóż stazę kiedy jej nie posiadasz, załóż ją jak motłoch napierdziela w Ciebie kamieniami i Cię szarpie.
najpierw bezpieczeństwo ratownika
co do wątku rasy: nie ma on tu żadnego znaczenia, bo atakowali i biali i czarni. zarówno jedni jak i drudzy popełniają tam przestępstwa i zginął nie tyle nigeryjczyk, co przestępca. proste jak drut - wyciąganie jakiegokolwiek wątku rasowego (zarówno w mediach jak i na tym forum) jest wg mnie błędem.
Pomógł: 9 razy Wiek: 37 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 690 Skąd: z nad wisły
Wysłany: 29-05-2010, 16:28
Churchill_MD napisał/a:
ekhm... załóż stazę kiedy jej nie posiadasz, załóż ją jak motłoch napierdziela w Ciebie kamieniami i Cię szarpie.
najpierw bezpieczeństwo ratownika
Napewno bezpieczeństwo i porządek publiczny przedewszystkim, wiadomo że założenie stazy może być problem jeżeli się jej nie posiada. Ale można improwizować wykorzystać pasek poszkodowanego czy inny sprzęt.
W sytuacjach taktycznych ( pole walki czy ulica) często jest konieczność działać pod presją, to nie jest praca na SOR czy na zespole ratunkowym.
Wysłany: 30-05-2010, 06:45
No właśnie, ja tylko pytam, kto zaczął całą awanturę policja przyjechała na miejsce by przeprowadzić kontrolę. Facet zaczął uciekać, policjant podjął pościg za czarnoskórym, który zaczął uciekać, (czemu?) W momencie zatrzymania czarnoskóry był agresywny. Koledzy zaatakowali policję sami, bo "bito" jednego „z nich”. No przepraszam bardzo, ale chłopaki nie mogli stać biernie, gdy w ich stronę leciały różne przedmioty, może niech sami się przyznają, czemu czarnoskórzy zaatakowali??
Pomógł: 5 razy Wiek: 33 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 359 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 30-05-2010, 11:46
Czarny, czerwony, żółty, kibol, dres, oni zawsze będą winić NAS za nękanie, rasizm, faszyzm, i wszystko inne. Zawsze jest wybielanie takiego gościa przez rodzinę: że to spokojne dziecko było, kochany mąż, wspaniały ojciec. Wszyscy oni płacą podatki a jedyni źli to my policja.
Dla mnie sprawa jest prosta. Jak jestem na robocie i ktoś ucieka to się go goni. ZAWSZE. Najwyżej czasami gówno z tego wychodzi (bo to jakiś sport zaczyna być - uciekanie przed psami) i gość jest czysty. Natomiast w 90% ktoś kto ucieka ma coś za paznokciami. Dalej co się wydarzyło to też jest dla mnie normalne. Podnosisz rękę na policjanta, chcesz mu wyciągnąć klamkę, to musisz się liczyć z tym że cię ktoś odpali. Czy użycie broni było zasadne, czy to była tragedia i przypadkowy wystrzał przy szarpaninie, nie wiem. Nie byłem tam i nie widziałem. Natomiast wierze policjantowi. Tak jak zawsze będę wierzyć w podobnej sytuacji w słowa żołnierzy, funkcjonariuszy SG i innych służb mundurowych.
Wysłany: 30-05-2010, 19:19
Przepraszam szanownych kolegów, ale tutaj to mi wygląda na taką sytuacje:
-Wiesz co mówi ulica? Jak chcesz dać komuś po mordzie, to najlepiej policjantowi. Nie odda, bo sie boi...
-Nie sie boi tylko paragrafy nie pozwalają...
-Właśnie, (...)
Z tego się już robi patologia.
Pomógł: 5 razy Wiek: 33 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 359 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 30-05-2010, 19:33
Dziś był śmieszny wiec przed KSP "stop rasizmowi" i jeden murzynek się wypowiadał, że chuj ze Maksłel robił coś nie tak, ze sprzedawał coś podrobionego, akcja była rasistowska i że wszyscy jesteśmy tacy sami. Biali, czarni... Paranoja. Dla nich nie ma nic złego w tym że popełniał przestępstwo, dodajmy gość już karany za podobne sprawy. To że się szarpał z policjantem to norma. Przecież miał prawo się bronić... Komedia
Sprawa powinna zostać maxymalnie szybko zakończona a temat ewentualnego przekroczenia uprawnień zamknięty. Musi iść info na ulice że jak się szarpiesz z policjantem to możesz dostać kulkę.
Oglądał ktoś może "Fakty po Faktach" dzisiaj? Był tam jeden świr, który uczestniczył w dzisiejszych protestach. Pieprzył tak, że aż żal go było słuchać :D Jego zdaniem, to, że policja po zamieszkach zatrzymywała czarnych, to było to podyktowane na pewno rasistowskim podejściem policji :D
Wysłany: 30-05-2010, 22:22
Arafat oglądałem poprostu masakra co On gadał. Na miejscu Sokołowskiego bym go wsadził tak proforma na 72. Ale trafi taki patafian na podatny grunt i masz babo placek wiele osób powie, że ma racje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum