Wysłany: 12-07-2011, 16:54 stopien wojskowy, a stopien policyjny
Mam takie pytanie, czy przechodzac z jednego resortu do drugiego zachowuje sie wlasny stopien wojskowy? z tego co wiem, na pewno zachwuje sie stopien przechodzac z MON do SG, a jak jest z przejsciem do policji, czy do stazu policji wlicza sie rowniez staz wojskowy, i czy przy przejsciu obowiazkowe jest odbycie jakiegos kursu?
pzdr
P.S. jaki jest przedzial uposazenia podstawowego, wiem ze moge uzyc googli, ale moze ktos na forum jest w okolicy stopnia sierzanta, i ma info ktorym zechcialby sie podzielic, chocby na PW. bede szalenie wdzieczny.
dzieki
[ Dodano: 12-07-2011, 17:20 ]
dzieki serdeczne za przesuniecie do odpowiedniego dzialu
2,3 koła max na łape Stopien przechodzi kurs musisz walnac jak nowowcielony
musisz sie zwolnic z woja i zatrudnic w policji. Przeniesienia z tego co wiem nie ma
musisz sie zwolnic z woja i zatrudnic w policji. Przeniesienia z tego co wiem nie ma
A MON nie ma czasem jakiegoś porozumienia z MSWiA o przejściach między resortami?
Pomógł: 5 razy Wiek: 33 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 359 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 12-07-2011, 20:12
Ogólnie to wolna amerykanka.Teraz SG do nas może iść i bez kursu podstawowego i z zachowaniem stopnia, wojak już nie, cała procedura i kurs podstawowy, ale stopień zachowa. Znów jak my chcemy do innej formacji to jak cywile lecimy wszystko od nowa i bez stopnia. Polska..
Ogólnie to wolna amerykanka.Teraz SG do nas może iść i bez kursu podstawowego i z zachowaniem stopnia, wojak już nie, cała procedura i kurs podstawowy, ale stopień zachowa. Znów jak my chcemy do innej formacji to jak cywile lecimy wszystko od nowa i bez stopnia. Polska..
hej Cahir, pracowalem z gosciem z drugiego resortu i nie dam sobie lapy ucicac, ale wydaje mi sie ze zachowal stopien, jezeli to koniecznie jutro moge to potwierdzic
P.S. z tego co wiem, (moja zona pracowala w SG) to najwieksza roznica jest w przysiedze jaka sie skalda, stad wlasnie SG > Policja, zaden problem, SG > MON wydaje mi sie ze musza skaldac przysiege, a MON > inne sluzby... jak to sie mowi c.uj w d.pe i krzyzyk na droge ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum