Pomógł: 6 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2005 Posty: 404 Skąd: Tarnów, Małopolska
Wysłany: 29-02-2008, 15:10
Mundury świetne, jakby skądś znane, a ostatnie zdjęcie nadaje się na "clou" tematów "Czy czarna kamizelka pasuje do lasu", jakie cyklicznie pojawiają się na pewnym forum ASG
Mnie najbardziej podobał się strzelec wyborowy biegający w "gilu", i "Stig" pokazujący, jak rąbać drzewo na opał łomem Acha, strzelanie z AKMS ze złożoną stropką kolby też jest "taktyczne inaczej"...
_________________ Stosunek do broni określa dojrzałość człowieka.
GI Jane przechodzi "Hell Week" raz w miesiącu mój brat
Ciało zanurzane w wodzie po paru minutach wyśpiewa całą prawdę.
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Lip 2006 Posty: 2017 Skąd: Polska
Wysłany: 29-02-2008, 16:43
Cytat:
strzelanie z AKMS ze złożoną stropką kolby też jest "taktyczne inaczej"...
i tu się mylisz (więc mało masz w tym doświadczenia) bo to najlepsza taktyka "skracania" kolby akmsu w strzelaniu w terenie zabudowanym. Strzela się kładąc kolbę na ramieniu. Wówczas ułatwia to poruszanie w czasie pokonywania drzwi i innych tego typu obiektów jak chociaż ten widoczny na zdjęciu.
Tak patrze i patrze, choc slepy jestem ze to moze byc jakies propper czy inny tru-spec w kroju ACU, popatrzcie na kieszenie na ramionach tez maja takie "wypustki" jak w AShitJu do ich otwierania, zreszta takie komplety to mogli nawet za niewielkie pieniadze nabyc czy w kraju czy na ebayu
całkiem słusznie, zastosowałeś określenie 'Multichłam' (hmm, czy to jest mój prywatny wkład w język polski? a ja to rezerwuje dla MultiKamy / Frontery / Suezu / Biveru / AndroKamPolMaskałatu / OkradliśmyKogośBoNieUmiemyNicWymyślećSamizSiebie no a tutaj jest oryginalny MC
Wysłany: 01-03-2008, 14:08
A to jak już nie ma zamaskowanej broni to już jest tragedia ?
Czepiacie się zdjęcia które nigdy nie są w stanie oddać w pełni taktyki operatora. Widać zrobili mu foto jak przebiegał na jakieś inne stanowisko. Czy w działaniach, tym bardziej pod publikę, nie może zdarzyć się taka sytuacja?
Wysłany: 01-03-2008, 16:40
Ty mi życia układa nie będziesz! z jakiej racji mamy skończy jak foka mówi dobrze. Nie rozumiem szopki ludzi którzy popatrzyli na zdjęcie i oceniają taktykę ludzi jak choćby teks "taktyczne inaczej" co jest bzdurą bo jak pisałem wyżej to klasyczne działanie. To samo jest z tym biegnącym krzakiem. Czyli już musi zalec i powinien się nie ruszać bo nie może zmienić stanowiska ogniowego czy chociaż podbiec w inne miejsce bo się wycofuje ?
Ty mi życia układa nie będziesz! z jakiej racji mamy skończy jak foka mówi dobrze. Nie rozumiem szopki ludzi którzy popatrzyli na zdjęcie i oceniają taktykę ludzi jak choćby teks "taktyczne inaczej" co jest bzdurą bo jak pisałem wyżej to klasyczne działanie. To samo jest z tym biegnącym krzakiem. Czyli już musi zalec i powinien się nie ruszać bo nie może zmienić stanowiska ogniowego czy chociaż podbiec w inne miejsce bo się wycofuje ?
No ale mi właśnie o to chodzi! Że masz rację, że Foka ma rację i wszystko jest jasne Więc niech ci ludzie, którzy oceniają różne sprawy na podstawie zdjęcia się uciszą i posłuchają :-)
Wysłany: 02-03-2008, 14:18
Ehh... Określenie to miało na celu pokazanie o które zdjęcie mi chodzi. Nie mam nic do ludzi biegających w "gilach" (nie znam sytuacji która tam była, i mam nadzieje, ze takie działanie miało sens). Chodziło mi tylko i wyłącznie o zastanawiający fakt jakim jest niezamaskowana broń przy takim maskowaniu operatora.
P.
_________________ Who Dares Wins
Si vis pacem para bellum
na fotkach mamy oddział SG w oryginalnym kamuflażu Multicam w mundurach firmy propper.
Kamizelki czarne dziwnie na tym tle wyglądają.
Reszta to fotki, jak ktoś po fotkach chce kogoś oceniać to jest kretynem.
Ale daje to nam pojęcie o pewnym trendzie - czy to znaczy że MC jest teraz oficjalnym maskowaniem SG? Jest to ujęte w jakimś rozporządzeniu? Rozkazie?
Jedne jednostki dostają podróbki z Kamy/Sueazu, inne jak widać kupują oryginał - jakaś psychoza masowa moim zdaniem.
Osobiście wątpie czy ten kamuflaż do czegoś się nadajhe w polskich warunkach - w czymś takim co teraz jest za oknem - wszędzie szaro, ciemno i brązowo.
Uważam że mamy do czynienia z błędnym kołem:
MC > Delta > Afgan > G.unit > chcemy MC > Dostajemy Suez > Polska > Chcemy być jak G. unit > kupujemy MC > chcemy być jak ci co kupili MC > nie stać nas więc Suez > G unit ma kopie > SG ma oryginał > W SG to nie ma sensu i tak na polskie warunki > Ale ma to g. unit wiec musi być dobre > wiec jesteśmy dowartościowani > ale mamy i tak czarne kamizelki > wiec i tak sie nie maskujemy > ale tego nie ma w rozkazie > ale teraz wszyscy to maja > wiec to już jest / będzie norma.
No i co z tego? Dalej przez granice przejdzie matka z trójką dzieci.
Fajnie jak czasem widać jak ludzie dostają taktycznej szajby i zaczynają robić dziwne rzeczy, kupują dziwne gadżety, uciekają w sprzęt, jak brakuje jakiejkolwiek koncepcji i kierunku rozwoju jednostek.
Na przykład: jakie jest realne uzasadnienie zakupu mundurów w MC dla SG? Na podstawie jakich założeń taktycznych został dokonany ten zakup? .... ??
Chyba ja sam zadzwonię do tego rzecznika prasowego....
Pomógł: 7 razy Wiek: 35 Dołączył: 04 Gru 2007 Posty: 845 Skąd: Polska
Wysłany: 02-03-2008, 18:19
Nie dzwoń, wspólną cehcą rzeczników prasowych służb mundurowych jest to, iż z zasady...nic nie wiedzą i niczego nie mogą powiedzieć.Jaki kraj, takie służby, jakie służby, taka kadra, a jaka kadra-taki rzecznik prasowy!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum