Od razu dodam że jestem nowy i jeśli nie ten dział itd to proszę o przeniesienie, bez zbędnych nerwów
Chodzi mi o to jakimi mundurami posługują sie jednostki ABW,
znalazłem w necie coś takiego http://bip.abw.gov.pl/ftp...08-archiwum.pdf
Jeśli ktoś się zna proszę jeszcze o jakieś info typu nazwa zwyczajowa i cena ;)
No, a co chciałbyś wiedzieć? Wygooglaj sobie rozporządzenie dot. umundurowania ABW - pownna być tam nazwa wzoru kamufalżu.
Pozdr
Robal2pl
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
dzięki, kupić nie zamierzam ale zaciekawiło mnie to swoją rzadkością
Co do odziezy to jestem ciekawy czy ABW używa tych samych mundurów co UOP
jeśli chodzi o krój bo wzór to ten sam chyba
a w 1 poście w linku jest tylko oficjalna nazwa:
Bluza ćwiczebna
tk. US typu ,,Frontiera 4/150’’ wz. 15865/14
kolor khaki z nadrukiem
maskującym plamiak nr wzoru 15865/14 w technologii zawiesinowo-kadziowej
Rozporządzenia w sprawie umundurowania UOP powinny być gdzieś w necie - kwesta użycia Google.
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Raczej nie...
Część zdjęć jest ze szkolenia Paramedyk 2009 (więcej na stronie Specopsu, część ze szkolenia na Ukrainie, a część ze sprawy Dochnala a część z gazetki Commando)
Nie chce się kłócić ze specjalistami ale te fotki nie pokrywają się w ogóle z tym linkiem z mojego 1 postu i zdjęciami ze strony ABW, nie maja pewnie na stanie tylko 1 munduru ;D
Mi chodzi o ten mundur w kamuflaż-nie czarny
http://yfrog.com/5jabwmj
Bo i nie każdy "mundur" to od razu musi być kombinezon dla jednostki specjalnej. Podpowiem że "plamiak" to mundur ćwiczebny. Więcej nie powiem z wyrachowania - przepisy mundurowe ABW - tak jak każdej innej służby w tym kraju są dostępne on-line. 30 upojnych sekund z Google i wiecie wszystko, więc oszczędzę sobie klawiatury
Pomógł: 11 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 972 Skąd: Prusy Wschodnie
Wysłany: 15-01-2010, 17:27
Arafat napisał/a:
Mr.sloth napisał/a:
Raczej nie...
Część zdjęć jest ze szkolenia Paramedyk 2009 (więcej na stronie Specopsu, część ze szkolenia na Ukrainie, a część ze sprawy Dochnala a część z gazetki Commando)
Arafat, raczej tak. To co widać na załączonych fotkach to fatałaszki V tki. A umundurowanie polowe UOP/ABW przysługuje każdemu funkcjonariuszowi w określonych przypadkach. Bardzo często słuchacze kursów (podstawowy, chorążych, oficerski) w Emowie w takich uniformach uczestniczą w zajęciach. To jest umundurowanie polowe jak w policji, SG, wojsku.
Co do AW, które wywodzi się również z UOP obowiązuje umundurowanie polowe wz. 93. Jako nakrycie głowy obowiązuje granatowy beret (podobny do NJW MSW)z orłem w stylu WP, w tarczy róża wiatrów jak w logo NATO.
Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 57 Skąd: z brzucha mamy
Wysłany: 22-02-2010, 20:50
Chorąży napisał/a:
Arafat, raczej tak. To co widać na załączonych fotkach to fatałaszki V tki. A umundurowanie polowe UOP/ABW przysługuje każdemu funkcjonariuszowi w określonych przypadkach. Bardzo często słuchacze kursów (podstawowy, chorążych, oficerski) w Emowie w takich uniformach uczestniczą w zajęciach.
(...)Co do AW, które wywodzi się również z UOP obowiązuje umundurowanie polowe wz. 93. Jako nakrycie głowy obowiązuje granatowy beret (podobny do NJW MSW)z orłem w stylu WP, w tarczy róża wiatrów jak w logo NATO.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum