Wysłany: 11-01-2009, 20:14 Prywatna firma wojskowa
Chciałbym się dowiedzieć jak złożyć taką firmę jak np. Blackwater Worldwide
jakie zezwolenia, i od czego w ogóle zacząć ? Czy w Polsce są już takie agencje ?
1.Nie wiem jakie zezwolenie ale cie nie stać
2.Taka firma jest już w Polsce coś z black w nazwie.
_________________ "Niewielki będzie pożytek z mówienia i pisania,jeżeli słowo będzie używane nie po to,aby szukać prawdy,wyrażać prawdę i dzielić się nią,ale tylko po to,by zwyciężyć w dyskusji i obronić swoje - może właśnie błędne - stanowisko"
Pomógł: 4 razy Wiek: 12 Dołączył: 30 Gru 2005 Posty: 902 Skąd: daleko od ukochanej
Wysłany: 11-01-2009, 20:25
20 lat i chcesz być potentantem w sektorze sprywatyzowanej armii ?
Rety po co ja studiowałem
U nas jest BlackOak (zgadnijcie dlaczego pierwszy człon jest taki a nie inny )
Z tego co mi wiadomo to poprostu firmy ochroniarskie, z tą różnicą że ich oferta daleko wybiega poza tą prezentowaną przez Solid Security i inne Wulkany.
Kurna podstaw przedsiębiorczości już w szkole nie uczą ? Babka nas męczyła z tymi kwitami od firmy...
EDIT: musiumaniak jeszcze raz THNX za linka do UKSOA, mam tera o czym szpearać po necie zamiast kolejne xxx przygody Christiny Belly.
_________________ "When the hour of crysis finally arrives, remember that 40 selected men can shake the world..."
Yasotay
Coś tam tworzyli (stworzyli?) byli gromowcy (Black Oak, Grupa GROM).
Co do przepisów - te dotyczące prowadzenia działalności gospodarczej ew. obrotu specjalnego i ochrony osób i mienia. Zależy jaka działalność i gdzie.
Ale czekaj - chcesz rozkręcić taki biznes? Mając 20 lat?
Pozdr
Robal2pl
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Pomógł: 6 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2005 Posty: 404 Skąd: Tarnów, Małopolska
Wysłany: 11-01-2009, 22:06
Z 30 000 zł można zacząć w sektorze ASG - zdobyć niezbędne doświadczenie, jakieś kontakty międzynarodowe na MP.net... Brak kasy nie powstrzymuje odważnych
_________________ Stosunek do broni określa dojrzałość człowieka.
GI Jane przechodzi "Hell Week" raz w miesiącu mój brat
Ciało zanurzane w wodzie po paru minutach wyśpiewa całą prawdę.
Dziecko, czego się spodziewałeś? "Wypełnić formularz 345?"
To tak samo jak z pytaniem: "Co trzeba zrobić żeby przeprowadzić informatyzacje ZUS-u" ... no nic, wystarczy zarejestrować firmę, no i mieć taki program, no i wygrać przetarg. Proste.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum