Virgo... szacunek... mniemam że jesteś już emerytowanym oficerem WP, a może i LWP. Wnioskuję że jesteś dużo starszy odemnie. Również jestem żołnierzem "najjaśniejszej". Przyznam ci się że lubiliśmy z chłopakami powygłupiać się w czasie wolnym, różnie bywało. Zadam Ci pewne pytanie, trochę dziecinne bo już sił nie mam powiedz mi co sądzisz o GROMIE? Gdybyś miał rozkaz współdziałać z nimi w jakiejś sytuacji na jakimś zadupiu w Azji czy Afryce, zaufałbyś im, byłbyś dumny z ich profesjonalizmu? Po tym co ci powiem chyba nie hahaha. Nie zdradze tu chyba tajemnicy wojskowej gdyż wiedzę którą się podzielę zaczerpnąłem z ogólnodostępnej książki... kilku Gromitów chlało sobie w czasie wolnym i w trakcie popijawy zabawiali się w rosyjską ruletkę w wyniku czego jeden się postrzelił. I co Ty na to? straciłeś już do nich zaufanie? I co teraz? Sam pójdziesz w Afgańskie góry robić za nich robotę bo już im nie ufasz?
Długo byłem w WP i naprawdę dużo widziałem. Faktem jest że omawiana przez nas sytuacja nie jest najgorszą którą widziałem. Tego co słyszałem nawet nie chce omawiać ponieważ nie jestem tego w stanie zweryfikować.
To nie wina podatników że tyle zarabiasz ale osób które zarządzają tymi pieniędzmi.
Nie obarz sie ale rozsmieszasz mnie do rozpuku, ja widzialem gorsze rzeczy w wojsku a o tych których słyszałem to już wogule....
Otoż każdy ma życie prywatne i ma prawo robić po godzinach pracy/ slużby to co chce ( w granicach prawa). Mam prawo żeby baba mnie chcastała pejczem. A taki dzienikarz co wskazuje nagane zachowanie wraca do domu zaprasza kolege i obaj pukaja jego stara (przykład) ale to pewnie nie jest nagane.
I jedyne do czego moge sie przyczepic to, to ze glupki robili ze swoich zabaw dokumentacje a madry pismak wyweszyl temat.
Pomógł: 2 razy Wiek: 101 Dołączył: 10 Paź 2005 Posty: 277 Skąd: Polska
Wysłany: 02-07-2009, 18:09
Tej opowieści o takiej sytuacji nie słyszałem.
Ale ile w niej jest prawdy ? Wiesz, ludzie są zawistni i wymyślają i dopowiadają różne głupoty. Sam znam taka sytuację kiedy nt mojej jednostki która turowała w Iraku inni żołnierze z naszego kontyngentu opowiadali dziwne historie. Dlatego mam do takich opowieści dystans.
To znaczy nie jestem na emeryturze. Jestem jeszcze za młody. Ale miałem przez parę lat do czynienia ze ŚP LWP jako podoficer a później w WP jako oficer. Ba nawet byłem w styczniu w Afganistanie przez (aż) trzy tygodnie w tym kraju zapomnianym przez ewolucję i postęp. Ale nie ma o czym mówić ponieważ akcji typu Rambo nie wykonywałem.
Co do zabaw uwiecznianych na zdjęciach i filmach. Według mnie to dobrze że mamy takich rządnych sensacji pismaków. Ponieważ dzięki takim ludzią jak oni szersze grono ludzi dowiedzieli się ze np. Młodzież Wszechpolska faszyzuje etc.
Nie wnikam czy byłeś czy nie byłeś, chodzi o to że w tym przypadku zrobiono z przysłowiowej igły widły.
To że pisamki są dociekliwe to bardzo dobrze, ALE nie wtedy kiedy zaczynają poprostu fałszować część prawdy w celu uatrakcyjnienia tekstu. Co gorsze ludzie wierza w to co jest napisane w gazecie jak w prawde objawiona.
Przykladów można mnożyć i mnożyć: np. "podczas ewakuacji szpitala personej ratowniczy zalożył pacjentą karty segregacyjne (trige- czerwony pierwszy itd....) w celu ułatwienia sobie rozpoznawalnosci który pacjent powinnien byc przewozony jako pierwszy w kolejności.
Pismaki dorwały jednego z pacjentów i obracając kartę zrobili foto z kolorem czarnym (nie żyje). I co? afera w gazetach że personel zakładał żywym pacjentą karty przeznaczone dla nie żyjących- skandal". Oczywiście sparawa się wyjaśniła dzieki obecności kamer- to tak w wielkim skrócie- ale obrazuje jak to działa
Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 12 Lis 2007 Posty: 328 Skąd: Polska
Wysłany: 03-07-2009, 13:24
Ple,ple,ple...też mi sensacja.Gorsze rzeczy dzieją się w akademikach,seminariach i w sejmie ,a tu z takiego czegoś robią wielki hopsztos.Widziałem ten filmik,nawet fajna laska była.Dlaczego kobieta ma ukrywać coś,czym może się pochwalić?A wogóle to stary,odgrzewany i nieaktualny temat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum