Wysłany: 20-02-2009, 23:29 Policja - program "Rekrut" i "Kadet"
Witam. Mam takie pytanie. Posiadam średnie maturalne wykształcenie i chciałbym wstąpić do Policji. Jednak jedna kwestia jest dla mnie niejasna. Czy składając papiery i przechodząc te wszystkie testy dotyczyłby mnie program "Rekrut" czy "Kadet"? Czym one się tak dokładnie różnią? Ile trwa szkolenie (raz wyczytałem, że 7 miesięcy, innym 6,5, a jeszcze innym 12) i jakie są zarobki? No i jeszcze jedno. Wiem, że szkolenie jest w trybie skoszarowanym, ale jak myślicie, czy byłaby możliwość dostania tygodniowej przepustki? Chodzi o to, że kilka miesięcy temu wykupiłem sobie tygodniową wycieczkę do Egiptu na lipiec, no i nie chciałbym wyrzucić pieniędzy w błoto.
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Lip 2006 Posty: 2017 Skąd: Polska
Wysłany: 20-02-2009, 23:32
weź walnij barana w ścianę to może ci przejdzie. TAk dla ciebie specjalnie zrobią przerwę w szkoleniu żebyś mógł sobie cyce poopalać. Rozbrajają mnie tacy ludzie. A poza tym ciężko ruszyć dupę i się zapytać w KWP w kadrach jak wygląda proces rekrutacji ?
Nie no, nie rozumiem jednej rzeczy w tym wszystkim.
Gość pisze posty na forum. Znaczy się net ma. Na www Policji i innych służb jest wszystko co trzeba na początek wiedzieć - zasady, terminy, akty prawne, adresy, telefony.
Nawet tyłka nie trzeba podnosić.
Może jest jakiś inny Internet, w którym Google nie ma ?
Pozdr
Robal2pl
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Jak widzę takie posty, to przestaję się dziwić dlaczego policjant przy zatrzymaniu na drodze pyta "czy wie pan za co pana zatrzymałem"... Biedak sam nie wiem i próbuje się dowiedzieć.
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
Wiek: 25 Dołączył: 07 Gru 2008 Posty: 49 Skąd: koniec świata
Wysłany: 21-02-2009, 12:26
Troche szacunku Ci okażę bo jesteś jednak ten rok starszy. Zastanawiam sie tylko co byś kurwa zrobił jakby Ci niedajboże neo zajebali. Bo jakbys wykazał trochę zainteresowania i poczytał to forum, to znalazłbyś więcej takich "mądrych postów" jakie napisałeś i zobaczyłbyś odpowiedzi. Jeżeli wyczerpiesz wszystkie możliwości zdobycia informacji m.in. w KWP i na stronkach to dopiero się tu zgłos i podaj co zrobiłeś w tym kierunku, a na pewno uzyskasz potrzebne info. Nie możesz wypiardalać z takimi tekstami, bo nikt tu nie lubi kolesi którzy chcą mieć podane wszystko na tacy. Zastanawiam się bo nie jesteś po gimnazjum,( bo dopiero mój rocznik zaczynał i był "królikiem") a kurwa zachowujesz się jak kolejny NEO-DZIECIAK. Ogarnij się trochę przed napisaniem następnego postu i zrób coś z sobą. Jeszcze rada żebys kurwa tu nie pyskował bo nie wiesz do kogo piszesz. Pozdrawiam
Pomógł: 12 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 1026 Skąd: Prusy Wschodnie
Wysłany: 21-02-2009, 12:54
Może za chłopa wszystko mama i tata załatwiali. Jak przyjmowałem się do służby był już net, ale polskich stron było jak na lekarstwo. Pozostawał telefon i rozmowy z kadrowcami.
Na szkoleniu w mundurówce można załatwić sobie tygodniową przepustkę, która zwie się liściem, albo popularnie L4. Ale ja nie popieram takich przepustek. Jak będziesz miał wiecej służby niż oranżada gwarancji, to czasmi będziesz mógł skorzystać z urlopu dziadkowego.
Tylko, że najpierw trzeba wykazać się zaangażowaniem i dostać się do wymarzonej służby.
A mnie najbardziej rozbawili tacy goście, którzy skończą szkolenie podstawowe przyjdą do jednostki dostają pierwszą wypłatę po kursie i wielkie oczy: "Tylko tyle? To ja dziękuję za tyle to nie będę robił. I piszą raport o zwolnienie, o matko. A drugie miejsce ma u mnie człowiek po prawie- dziennym jak zaznaczył, który przy jednej z interwencji (w czasie 10 dni zapoznania się z jednostką) polegającej na podniesieniu pijaka z ulicy i odwiezieniu do domu powiedział że nie po to robił studia żeby się szarpać z lumpami, na szczęście na kursie podstawowym przeniósł się do Abwery tam chyba nie trzeba się szarpać z lumpami najwyżej z komisją.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum