Admina nie ma , ale wkrótce wróci i wróci też porządek
wice admini tylko sprzataja na forum
Pozdr
Robal2pl
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Zielony34 [Usunięty]
Wysłany: 07-10-2007, 21:24
Wkrotce ale kiedy dokladnie to nie wiadomo... Nie znacie wymagan stawianych przed kandydatami do tej jednostki??
Nie znacie wymagan stawianych przed kandydatami do tej jednostki??
Na pewno trzeba spełniać podstawowe warunki do SG czyli musisz być obywatelem Polski o nie po szlakowanej opinii, nie karany, korzystający w pełni z praw publicznych, posiadając co najmniej średnie wykształcenie oraz zdolność fizyczną i psychiczną do służby w formacji uzbrojonej, wszystko tak z głowy jeżeli coś ominąłem proszę mnie poprawić. W tym tygodniu spytam się nauczyciela czy wie a jeżeli nie wie to prawdopodobnie za tydzień będe w Krynicy Morskiej w MOSG o się spytam jakie są wymagania.
Zielony34 [Usunięty]
Wysłany: 17-10-2007, 22:06
Wiem o wymaganiach podstawowych Chodzi mi poprostu scislej o to jak to wszystko wyglada. Zeby sie dostac do PSSG musze chyba iles czasu pracowac w SG i dopiero w trakcie sluzby stalej starac sie o dostanie sie do jednostki specjalnej ale nie jestem pewien. Gdybys sie dopytal i napisal jak to wszystko wyglada to bylbym wdzieczny. Pozdrawiam.
Do PSSG musisz odsłużyć ok 1,5-2 lat. Najpierw podstawowe szkolenie, potem granica. Do PS masz inne testy fizyczne. Na 100% jest wspinanie po linie. Co tam jeszcze jest, niepamiętam bo interesowałem się tym dość dawno.
No nareszcie jakies konkretniejsze wiadomosci. Skoro wspinanie po linie to pewnie tez opuszczanie sie po linie ze smiglowca, latanie na podwieszeniu, itp. czyli wydaje mi sie ze testy sprawnosciowe sa takie same jak we wszystkich jednostkach o charakterze AT. No nic, trzeba sie starac ze wszystkich sil. Nie chce do konca sluzby stac i bic pieczatki w paszporty (bez obrazy dla tak pracujacych straznikow, jezeli kogos urazilem to przepraszam) Boje sie tylko o stan zdrowia ale z tego co slyszalem to warto sie starac bo pozniej podobno praca w takiej jednostce staje sie silniejsza od narkotyku i nie chce sie robic niczego innego w zyciu. Gdyby ktos jeszcze znal jakies konkrety to prosze o wpis.
Na egzaminie nie ma zjazdów ze śmigła. Takie rzeczy będziesz miał jak już się dostaniesz.
Egzain w WF-u jest bardziej tradycyjny czyli bieg, podciąganie itp. Ale nie pamiętam dystansów ani norm więc nie pisze. Napewno są wyższe niż dla "zwykłych" Strażników.
Nie chce do konca sluzby stac i bic pieczatki w paszporty (bez obrazy dla tak pracujacych straznikow, jezeli kogos urazilem to przepraszam).
sorry,że się przy***am,ale chyba mylisz SG ze Służbą Celną...
Zielony34 [Usunięty]
Wysłany: 18-10-2007, 15:20
Jezeli cos pomieszalem to rowniez przepraszam. Po co odrazu klnac...? Slyszalem cos od kolegi ktory byl w wojsku na kontrakcie ze trzeba przebiec dystans 3KM w czasie do 12minut. Moze cos sie zmienilo, moze tam sa inne wymogi. Nie wiem dla tego kontynuuje ten temat zeby dowiedziec sie wiecej szczególow.
Ostatnio zmieniony przez Foka 18-10-2007, 15:55, w całości zmieniany 1 raz
Rash [Usunięty]
Wysłany: 20-10-2007, 13:57
Oja.
Normalne normy jak w każdej bardziej "specjalnej" ekipie.
Jeśli będziesz robił:
- 20 podciągnięć nachwytem
- lina bez nóg poniżej 13sek.
- 80 brzuchów w 2min
- 25m pod wodą
- 3km poniżej 12min
- 10km poniżej 45min
- szpagat
- od cholery pompek
to zdasz WF
Gorzej z psycholem może być.
pozdro, R.
Zielony34 [Usunięty]
Wysłany: 29-10-2007, 14:17
Z ta woda i szpagatami to sobie chyba jaja robisz Nie slyszalem o czyms takim... No nic , wielkie dzieki za informacje, bede sie jeszcze dopytywal.
Wysłany: 30-10-2007, 18:17
Doszły mnie słuchy, że bez odsłużonej zetki, albo wyształcenia wyższego nie można się starać do PS. Czy jest to prawda, a jeśli tak to jak bardzo się trzymają tego przepisu(?).
P.
_________________ Who Dares Wins
Si vis pacem para bellum
Wyzsze musisz miec zeby nie byc szeregowcem. Jezeli nie masz odrobionego woja albo kategorie inna niz A to tez by ci sie studia przydaly bo wtedy na to nie patrza.
Wyższe wykształcenie potrzebne jest jak się chce być w korpusie oficerskim. Trzeba mieć ukończoną zetke albo być przeniesionym do rezerwy bo to jest jeden z warunków do SG. Akurat to dziś miałem na lekcjach
Wysłany: 31-10-2007, 21:45
Z tego co wiedziałem to wystarczy mieć uregulowany stosunek do służby wojskowej, ale jak widać zetka jest potrzebna...
No cóż trza będzie pojechać do WKU
P.
_________________ Who Dares Wins
Si vis pacem para bellum
Malinator [Usunięty]
Wysłany: 22-11-2007, 17:36
na 100% musisz być w pełni sprawny ponieważ są skoki spadochronowe, oczywiście bieganie itp
[ Dodano: 22-11-2007, 17:38 ]
jeżeli chcesz więcej wiedzieć wpadnij na moją strone www.oddzialyspecjalne.bo.pl i oczywiście loguj sie
[ Dodano: 24-11-2007, 18:35 ]
niedawno pluton specjalny został rozwiązany, po nowym roku on powróci po inną nazwą i będzie tylko jeden na jedną granice
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum