Wysłany: 16-02-2009, 15:52 nieetatowe grupy realizacyjne w sw
Poszukuje info o nie nieetatowych grupach realizacyjnych Straży Więziennej, w sieci nie wiele tego.Najbardziej interesuje mnie ,który ZK w woj.pomorskim posiada takową, jakim sprzętem dysponują itp.
Pozdrawiam
Pogrzeb na www.polska.mil.pl/forum jest tam parę wątkow o tych grupach (interwencyjnych, nie realizacyjnych)
Pozdr
Robal2pl
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Dokładniej wrzesień zeszłego roku. Dzięki za dobre słowo
Pozdr
Robal2pl
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Lip 2006 Posty: 2017 Skąd: Polska
Wysłany: 16-02-2009, 20:18
Kiedyś rozmawiałem z kolesiem w areszcie odnośnie grup realizacyjnych czy grup do tłumienia zamieszek. Uzyskałem odpowiedź że jak się wszyscy klawisze z bram i z bloków zejdą ubiorą w sprzęt PZ to powstaje grupa realizacyjna do tłumienia zamieszek. Mówił to koleś ok 40 lat z brzuszkiem i odpowiednim wąsem, tak wyglądają GRy w służbie więziennej. Cała reszta to pokazówka rodem SPEC SOKistów
Pomógł: 7 razy Wiek: 35 Dołączył: 04 Gru 2007 Posty: 845 Skąd: Polska
Wysłany: 16-02-2009, 20:30
Oj, b_a, nie generalizuj, bo mozę kogoś skrzywdzimy. Kolesie widoczni na zdjeciach w gazetach nie mieli brzuszków, postawy i ruchy też mieli na pozór dojrzałe. Być może była to jedyna w miarę profesjonalna grupa, chociaż-kto wie.
Spokojnie, na szczęście są też grupy które się pozytywnie wyróżniają, mają ochotę żeby się szkolić i się szkolą
Pozdr
Robal2pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum