Wysłany: 26-11-2011, 11:15 Najgorętszy transfer w służbach, za złapanie generała
To może być jedno z najgłośniejszych przeniesień w polskich służbach. Dariusz N., podinspektor katowickiego CBŚ, który rozpracowywał aferę korupcyjną z generałem Gromosławem Czempińskim w roli głównej, w ciągu kilku tygodni podejmie pracę w CBA.
Dotychczas Dariusz N. był naczelnikiem wydziału ekonomicznego zarządu Centralnego Biura Śledczego w Katowicach. To jego grupa natrafiła na dowody korupcji w wielkich polskich prywatyzacjach. Potem dołączyli do niego agenci CBA - wszyscy wcześniej pracowali z podinspektorem w katowickim CBŚ - poinformowała Gazeta.
Szef katowickiego zarządu Centralnego Biura Śledczego w rozmowie z Gazetą w Katowicach przyznał, że przejście podinspektora N. do CBA, to szkoda dla CBŚ. Podobnie jak wcześniejsze odejście do biura antykorupcyjnego jego współpracowników.
Dariusz N. złożył raport o przeniesienie krótko przed zatrzymaniem byłego szefa UOP. Wiadomo, że w strukturach CBA w ciągu kilku tygodni rozpocznie pracę na kierowniczym stanowisku, z pensją wyższą niż w Policji.
każdy robi sobie jak najlepiej. Jakby szedł do firmy o większym prestiżu ale mniejszych zarobkach - gorącego transferu by po prostu nie było.....
Myle się?
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 13 Lis 2011 Posty: 122 Skąd: zachód
Wysłany: 27-11-2011, 11:53
Suhy napisał/a:
W CBŚ kokosów nie ma. Szczególnie ostatnio to tylko zwykła Policja.
CBA to co najmniej gałąź wyżej.
Mówię o zarobkach.
CBŚ zwykła Policja bo większość przeniosła się do CBA już jakiś czas temu. Może i dobrze bo CBA to raczej służba nie od narkotyków tylko od przestępstw gospodarczych i ekonomicznych. A tego typu procederu jest coraz więcej w naszym kraju. Korupcji i tak nie zlikwidują ale czasem miło się wspomina jak pani posłanka S. mówi o pocałunkach i kwiatach które dostawała od agenta. To było jak dobra komedia stara baba która ma męża i wali go na boku w rogi , a potem się tłumaczy jak w dobrym melodramacie "ja się potknęłam i upadłam mu na kolana (i tak 17 razy)" ha ha .
_________________ Chociażbym chodził ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo Ty jesteś ze mną.
Wysłany: 28-11-2011, 15:36
Nikt go nie ruszy, gość ma immunitet poselski jest nietykalny. A już niedługo jego były szef będzie grzał z nim ławę , słyszałem że sam specjal Mariusz wraca na salony.
_________________ Chociażbym chodził ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo Ty jesteś ze mną.
Wysłany: 29-11-2011, 11:35
Ma parcie na szkło, lansik tipsy i solara ( oj z tipsami przesadziłem) . Do Taaap model może iść z marszu . Zobaczymy czas pokaże jakim bedzie posłem czy będzie bronił praw emerytalnych mundurowych czy sprzeda tanio skórę i się wyłamie jako pierwszy. Na szczęście mi już jej nie zabiorą ale młodym nie zazdroszczę.
Słuchajcie, a jak potraktuje funkcjusza [przeniesionego np z SG do Policji jesli juz bedzie nowa ust obowiazywać. na starych zasadach czy jako nowo przyjetego f--sza?
Wysłany: 29-11-2011, 16:21
Raczej po staremu bo wysługa jest zaliczona , tym bardziej że z SG do Policji przenosisz się a nie zwalniasz z jednej i przyjmujesz się do drugiej, jak pamiętam to chyba ten paragraf z ustawy o Policji będzie w temacie. Art. 25a. 1. , 2 i 3. Ten trzeci mówi o zachowaniu ciągłości służby. A ciągłość daje nam stare warunki a nie nowe. Zanim nowe wejdzie to jeszcze trochę czasu minie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum