no chetni walą oknami drzwiami kominami i innymi otworami....
Ale chłopaki przynajmniej organizują egzaminy a nie jak w innych tego typu jednostkach SG chcesz? to choć!!!
W sumie ciekawe ile jest chętnych by pełnić zaszczytną służbę w pionach bojowych WZD MOSG. Patrząc na młodych funkcjonariuszy, którzy dostają się do służb mundurowych obecnie to pewnie nie wielu(żeby nie było, że mowie o wszystkich, ale to jest moje zdanie i chyba smutna rzeczywistość, że rączka, rączkę myje). Z mojej strony pozostaje mi życzyć WZD MOSG tego, żeby ci, którzy stawią się na egzaminach prezentowali wymagany poziom, widać, że jednostka się rozrasta.
Bugiat jeśli prawdą jest to co piszesz to, bez komentarza, ale chyba WZD NaOSG robi egzaminy ?
Pomógł: 12 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 1026 Skąd: Prusy Wschodnie
Wysłany: 12-04-2011, 19:48
Roti, problem w tym, że chętni do WZD są zaraz po szkoleniu podstawowym i najczęściej trafiają do kontroli ruchu granicznego. Poznają kulisy służby i większośc się rozmyśla, bo w WZD są niskie etaty, niskie dodatki i służba rok za rok. Na granicy jest półtora za rok. WZD dochodzi duża dyspozycyjność i często zapychanie dziur na granicy. W połączeniu z założeniem rodziny, gdy WZD jest dodatkowo poza miejscem zamieszkania, to szału nie ma. Ale dla pasjonatów jak najbardziej polecam.
Roti, problem w tym, że chętni do WZD są zaraz po szkoleniu podstawowym i najczęściej trafiają do kontroli ruchu granicznego. Poznają kulisy służby i większośc się rozmyśla, bo w WZD są niskie etaty, niskie dodatki i służba rok za rok. Na granicy jest półtora za rok. WZD dochodzi duża dyspozycyjność i często zapychanie dziur na granicy. W połączeniu z założeniem rodziny, gdy WZD jest dodatkowo poza miejscem zamieszkania, to szału nie ma. Ale dla pasjonatów jak najbardziej polecam.
Aha, chyba, że tak, dzięki za info, zastanawia mnie tylko dlaczego w WZD nie ma 1,5 za rok, a na granicy jest.
Mam jeszcze pytanie WZD mają swoje sekcje robiące na ich rzecz np rozpoznanie, chodzi mi o takie sekcje WTO czy nie (bo kiedyś słyszałem gdzieś, że mają)?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum