Kiedy w TV podają informacje że podczas długiego weekendu / akcji znicz etc. złapano "1000" pijanych kierowców - to znaczy że ilu kierowców skontrolowano w całym kraju?
I jaki procent pojazdów osobowych na drodze jest wtedy kontrolowany?
Chodzi mi o coś takiego - jak media podają że złapano 1000 pijanych, to jaki odsetek skontrolowanych to stanowi? 1%? 10%?
A ile to jest z samochodów poruszających się na polskich drogach tego dnia?
Zastanawiam się, jeżeli zatrzymano 1000 pijanych, to ilu pijanych było niezatrzymanych? 10 razy tyle czy 100 razy tyle?
To ilu pijanych biorą napewno z dobowego meldunku w KG. Ile to % kontrolowanych łatwo wyliczyc bo jest tez liczba skontrolowanych pojazdów za dobe. Nietrzezwy jest zatrzymywany i ma zakaz dalszej jazdy, tylko ci powyzej 0.025 maja bardziej przejebane bo to przestępstwo.
A jaki to odsetek poruszających sie tego dnia pojazdów. HGW.
Kazda komenda ma swoje jakies tam minima kontroli na służbę więc nie okreslisz ile to mogło być mnoząc ilośc komend i patroli.
Wopki tez łapia pijusów bo mają sprzęt do tego, ITD rownież.
A skąd pewnośc że w TV podają prawdziwe dane. Wiemy ilu naprawde oddało życie w A do dziś? Teoretycznie 36 tak?
Pomógł: 5 razy Wiek: 33 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 359 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 02-01-2012, 16:46
"kolarz" też;)
Nie wiem w jakim regionie Suhy pracujesz ale 80-90% 178 z 2 to bardzo dużo. u mnie w KMP plus 3 KP to nie wyjdzie myślę 30%. Na powiecie może dojdzie do 40, max 50%. Ciężko też mówić o statystykach, bo często kontroli pojazdu nie podaje się dyżurnemu jeżeli z pasażerami wszystko jest OK.
Nie chce mi się wierzyć, że niedoRzecznicy podają statystyki na podstawie kart pracy policjantów ;) Takie dane, chyba najbardziej zbliżone do prawdy, będą mieli policjanci z wysokim dostępem do SESPOL'u* myślę że poziom KWP. Tam lecą wszystkie wyniki pracy policjantów. Ja u siebie na wiosce mogę mieć tylko dostęp do naszych statystyk.
*- System Elektronicznej Sprawozdawczości Policji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum