jakich strzelaniach ? kto je organizuje ? z tego co wiem to służba celna robi teraz kursy instruktorów strzelań policyjnych aby móc prowadzić strzelania.
Wiesz, przyjacielu, że dzwonią, ale nie wiesz gdzie. SC szkoli własnych instruktorów - to fakt. Są to ludzie wyselekcjonowani. Jak? Nie wiem, nie pytaj mnie. Instruktorzy szkolą się dwutorowo - ci co muszą, tzn. robią papier państwowy i resortowy prowadzony w szkołach policji.
Strzalania podstawowe dla funkcjonariuszy są organizowane w różnych ośrodkach szkoleniowych należących do róznych resortów. To zależy, gdzie i co sobie dana Izba Celna załatwiła.
Jeśli twierdzisz, że Walther P-99 DAO, w który wyposażono funkcjonariuszy SC jest w pełni Niemieckim produktem, to jesteś w błędzie, ponieważ jest to "składak" :-). Lufa i zamek jest made in poland, rodem z Radomia.
Pozdrawiam.
S
[ Dodano: 05-06-2011, 11:32 ]
Odp. Jacek:
mogę tylko przypuszczać, że trenowali, co trenowali, ale nie dostali zgody na zbicie szyby :-). Tonfa miała chyba imitować zbicie szyby, a potem... to już widać.
S.
_________________ Semper Fidelis
Ostatnio zmieniony przez Robal2pl 05-06-2011, 11:33, w całości zmieniany 1 raz
Poprawiłem cytowanie, przed wysłaniem postu można kliknąć podgląd i sprawdzić czy znaczniki są wstawione prawidłowo.
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Pomógł: 12 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 1026 Skąd: Prusy Wschodnie
Wysłany: 29-06-2011, 21:13
Wcześniej pisałem coś o realizacji UKS, więc teraz podzielę się kilkoma informacjami.
W Polsce jest 6 Wydziałów Realizacyjnych Urzędów Kontroli Skarbowej. Znajdują się w strukturach UKS: w Olsztynie, Białymstoku, Lublinie, Rzeszowie, Katowicach i Warszawie.
Powstały w 2006 r. O zakupach uzbrojenia i wyposażenia decyduje i finansuje Dyrektor UKS. Na satnie mają m.in. MP5, UMP9, Mossberg, H&K USP.
W Polsce jest 6 Wydziałów Realizacyjnych Urzędów Kontroli Skarbowej. Znajdują się w strukturach UKS: w Olsztynie, Białymstoku, Lublinie, Rzeszowie, Katowicach i Warszawie.
W Katowicach jest ich 6 chłopa. Siedzą w KWP. W4X koło Cebosiu.
No to mam jakieś słabe poczucie tego no... humoru. Ale ch... z tym.
UKS-y z Poznania są, powiedziałbym, dość "specyficzną" grupą. Jak znacie kogoś z innych grup to zapytajcie na czym polega wyjątkowość grupy z wlkp.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum