Pomógł: 9 razy Wiek: 44 Dołączył: 09 Lip 2005 Posty: 1111 Skąd: Monte Carlo
Wysłany: 09-10-2009, 22:13 CBA donosi na PO ws. stoczni
CBA donosi na PO ws. stoczni
prot
2009-10-09, ostatnia aktualizacja 25 minut temu
CBA wysłało kolejne materiały obciążające polityków PO do premiera, prezydenta, Sejmu i Senatu - donosi TVN24. Tym razem chodzi o stocznie.
Do premiera, prezydenta oraz prezydiów Sejmu i Senatu trafiły materiały obciążające rząd. Dotyczą one prywatyzacji polskich stoczni. Materiały zawierają stengoramy z podsłuchiwanych przez CBA rozmów. Według TVN24, w materiałach pojawia nazwisko ministra skarbu Aleksandra Grada.
W ten sam sposób przekazano informacje ws. afery hazardowej. CBA również i tym razem pisze, że "zagrożony jest interes ekonomiczny państwa".
Paweł Wypych sekretarz stanu w Kancelarii Prezydenta twierdzi, że nie wie nic o liście. - Nic nie wie na ten temat. Nie mogę ani potwierdzić, ani zaprzeczyć, bo nie mam takiej informacji. Nie rozmawiałem o tym z panem prezydentem. Jeśli cokolwiek wpłynęło do kancelarii, dopiero jutro będziemy mogli o tym informować - powiedział Wypych.
Rząd donosi na szefa CBA
Telewizja dotarła do pisma, które szef Kancelarii Premiera - Tomasz Arabski -przesłał do prokuratora generalnego. Informuje w nim o możliwości popełnienia przestępstwa przez Mariusza Kamińskiego. Posiadał on bowiem materiały pozwalające na wszczęcie postępowania karnego. Nie przekazał ich jednak prokuratorowi generalnemu, przez co nie wypełnił obowiązków nałożonych na niego przez ustawę o CBA. Z materiałów tych wynika, że miały miejsce niezgodne z prawem zachowania osób publicznych przy prywatyzacji stoczni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum