Wysłany: 28-01-2010, 19:33 Szeregowi zawodowi w JW 4026
Zgodnie z poleceniami wyższych przełożonych Jednostka z Gdyni ma "upchnąć" w swoich szeregach szeregowych zawodowych. Tą informację kieruję do wszystkich zainteresowanych, którzy rozpoczęli służbę wojskową i są w korpusie szeregowych zawodowych, mają poświadczenie bezpieczeństwa; są z terenu Trójmiasta, chociaż żołnierze z innych rejonów są również mile widziani. Na stronie internetowej Formozy http://www.formoza.wp.mil.pl/pl/11.html jest do pobrania podanie-ankieta. Recepta jest prosta, wypełnić, wysłać na wskazany adres i czekać. Jednostka sama się odezwie do tych kandydatów, którzy spełniają podstawowe kryteria. Potem selekcja, bądź weryfikacja i służba w morskim rodzaju Wojsk Specjalnych stoi otworem. Stanowisk nie jest za wiele, więc radzę się śpieszyć. Pozdrawiam serdecznie.
Nie jestem propagandzistą, naganiaczem, jedynie informuję. Wiele osób sądziło, że JW. 4026 zamknęła drzwi dla najniższym stopniem. Teraz ma to się zmienić, stąd też ten post.
Nie komentuj bez potrzeby, tylko jak masz sprawę to przyjdź na 78 i pogadaj jak człowiek.
Wysłany: 03-05-2010, 17:28
figofago jak najbardziej ma racje....wielu st.szer jest zainteresowanych służbą w jednostkach specjalnych jednak do tej pory było to praktycznie nie możliwe, to ważne żeby ludzie wiedzieli o takich rzeczach.....bardzo dobrze sie stało że utwożono stanowiska st.szer, mniejmy nadzieje że z czasem w innych jednostkach tego typu też znajdą sie takie miejsca...
Wysłany: 04-05-2010, 09:40
o tym akurat nie słyszałem i to już chyba lekka przesada, przynajmniej moim zdaniem, w takich formacjach powinni służyć ludzie z pewnym doświadczeniem, a przynajmniej predyspozycjami...móglbyś rozwinąć temat z ulicą...? z tego co się ostatnio dowiadywałem to jakieś etaty są...mam nadzieje że coś sie utrzyma....pozdro
Ok, z tą ulicą to nie należy tego brać dosłownie, powiedzmy że "ludzie którzy mocno chcieli się dostać dostali taką szansę mimo że ""teoretycznie"" brakowało im papierów"
Wybacz ale nie chcę wchodzić w szczegóły - bo przecież nie wiem, tyle tylko w dzienniku bałtyckim pisali w dodatku specjalnym.
Wysłany: 09-05-2010, 10:21
he....dzwonilem 2 razy i to czego czlowiek sie dowie zalezy od humoru pana odbierajacego tel.....raz powie jedno a raz drogie....wiec lepiej zbierac papiery, kondycje...i wtedy podejsc do selekci przygotowany...
Nie wiem na jaki numer telefonu dzwoniłeś, ani o co pytałeś.
Zasad jest taka sama jak wszędzie tzn. w JW 2305, bądź w JW 4101.
Wyślij wypełnioną czytelnie ankietę, najlepiej własnym charakterem pisma i czekaj.
Telefony w sprawie etatu na niewiele się zdają.
Jeśli sprawdzisz się na weryfikacji/selekcji, to dostaniesz zaświadczenie o wolnym etacie.
Wtedy nie pozostaje nic innego jaki napisać wniosek o przeniesienie.
Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum