Wiek: 25 Dołączył: 07 Gru 2008 Posty: 49 Skąd: koniec świata
Wysłany: 03-02-2009, 23:25
Witam!! Panowie czy to chłopaki z Wodnego Odziału 2305 czy Morska FORMOZA??? Bo chyba poznaje z innego wywiadu z platformy jedne oczy zza komina co by wskazywało na GROMITÓW. A w ogóle co to za kamizelki mają na sobie?? Czy to dalej Janysta??
P.S po oczach poznajesz? Niezły agent z Ciebie...;-)
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Pomógł: 52 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2005 Posty: 1395 Skąd: Warszawa
Wysłany: 04-02-2009, 23:13
Kangur napisał/a:
kamizelki lubawa/jansyt albo NFM Bear
Pudło K.
Prawie wszystkie to NFM, głównie nieszczęsny Grizzly (widać próby poprawiania cummerbunda na modłę sasoli), pojedyncze plate carriery. Ogarnę orginalne fotki od kolegi to powiem
Co w tym oporządzeniu i uzbrojeniu takiego egzotycznego.
Po prostu są pieniądze co roku i trzeba sensownie je wydać.
Z drugiej strony tak się zastanawiam, czemu ma służyć ten fotoreportaż.
No chyba nie uzmysłowieniu dla mnie jako obywatela, na co idą moje kochane pieniążki z potrącanych podatków.
No i co to za wejście na okręt bez tyczki abordażowej i drabinki speleo.
Chyba przygotowują się do abordaży na te dłubanki u wybrzeży Somalii.
Okręt jest za mały na tyczkę, dlatego tylko drabinki.
Swoją drogą płynąc na pokładzie pewnego promu, miałem okazję obserwować jako pasażer podejście do statku i wejście po speleo operatorów z Formozy.
Szkoda, że nie mogliśmy tego fotografować.
To by były dopiero zdjęcia.
Chyba dekady.
Wtedy stan morza nie miał zasadniczego znaczenia.
Podejście po kilwater, zrównanie się burta w burtę i zaczęli działać.
Szczęki mieliśmy na wysokości kostek, bo włazili ze zręcznością naszych dalekich przodków.
Pomógł: 2 razy Wiek: 101 Dołączył: 10 Paź 2005 Posty: 277 Skąd: Polska
Wysłany: 13-02-2009, 19:22
"Egzotyczne" ponieważ żadna inna jednostka wojskowa w PSZ nie używa takiego oporządzenia. To po pierwsze.
Żadna inna jednostka z PSZ nie organizuję sama przetargów a MON je wyłania. To po drugie.
Po trzecie. Po tym właśnie uzbrojeniu i oporządzenia łatwo można rozpoznać tą jednostkę od innych w WP.
Kolego, właśnie po to jest ten reportaż. Zapewne za jakiś czas pojawi się bogaty przetarg więc uprzedzono tym fotoreportażem oskarżenia opinii publicznej że nie wiadomo na co te pieniądze sa przeznaczane.
Pomógł: 12 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 1026 Skąd: Prusy Wschodnie
Wysłany: 14-02-2009, 11:08
Dzięki REMOV. Już wcześniej na innym forum znalazłem Twojego posta na ten temat. Marwiły mnie zauważlane gołym okiem różnice między bronią pokazaną na zdjęciu a HK416.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum