Wiek: 26 Dołączyła: 23 Mar 2011 Posty: 2 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: 23-03-2011, 18:19
Cześć szukam literatury na temat jednostek specjalnych RP, a dokładniej historie ich powstania i transformacje, podział i zadania. Poszukuję książek i czaspoism. Z góry dzięki
_________________ "Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje - ten, kto ma broń, stanowi cel ataku." Albert Einstein
Trochę tego jest - jaki okres Ciebie interesuje - II RP? Jakbyś sprecyzowała temat, będzie to z korzyścią dla wszystkich.
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Wiek: 26 Dołączyła: 23 Mar 2011 Posty: 2 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: 23-03-2011, 18:52
Potrzebuje historii jednostek, ale najbardziej interesują mnie czasy współczesne, transformacje i zakres działania. Wiem, że mogę znaleść to w ustawach, ale one są pisane "nie po polsku" i są mało czytlne. Chciałabym coś o Gromie i Formozie. O gromie już mam 2 książki, ale o formozie nie mogę niczego znaleść :( Jeśli znasz jakieś książki na ten temat będę wdzięczna :)
_________________ "Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje - ten, kto ma broń, stanowi cel ataku." Albert Einstein
O Formozie ksiązki nie ma ale duży tekst był w zeszłym roku w Special-Ops.
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
A'propos tego co napisał Robal - artykuł wygląda jak "ctrl+c - ctrl+v" z wikipedii i strony Jednostki uzupełniony paroma innymi artykułami. Mam to, mogę odstąpić.
_________________ Co się tu dzieje, na Litość BOSKĄ!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum