Pomógł: 12 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Kwi 2005 Posty: 1055 Skąd: Kraków
Wysłany: 23-03-2009, 23:35
Musieliby strzelać tylko z jednej broni kontrolnej, a nie z kilku modeli (a tego pragną, w końcu mowa o udowodnieniu, że polska amunicja i broń jest be, nieprawdaż?), bowiem inaczej nic z tego, o czym piszesz nie nastąpi, albo próbka będzie tak mała, że w zasadzie nikt sensowny wniosków z tego nie wyciągnie ;)
Pomógł: 5 razy Wiek: 25 Dołączył: 06 Sie 2005 Posty: 162 Skąd: hells pit
Wysłany: 24-03-2009, 00:05
Ja bym postulował co innego - jeden model natomiast rożne egzemplarze, w takim samym stanie technicznym, z każdego wystrzelona ta sama ilość amunicji każdego typu (np trzy egzemplarze po 100 sztuk, w tych samych przedziałach czasowych). Podajecie ile było zacięć na broni nr 1, 2 i 3 na amunicji A, B i C.
Oczywiście w życiu nie ma czegoś takiego jak NAPRAWDE losowa próba. W prawie idealnym przypadku powinniśmy udać się do fabryki gdzie z taśmy zjeżdżają pudełka z ammo. W LOSOWY sposób wybrać 300 lkartonów, z każdego LOSOWO wybrać pudełko a z każdego z tych pudełek nabój.
Trzeba sobie radzić z tym co jest - np odpowiednio dobierając współczynnik ufności ;) A miałem nie zanudzać...
Pomógł: 12 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Kwi 2005 Posty: 1055 Skąd: Kraków
Wysłany: 24-03-2009, 00:12
bulva napisał/a:
A miałem nie zanudzać...
Dla niektórych to są rzeczy nowe, inni mieli to na studiach technicznych czy używali w pracy, w każdym razie główna myśl polega na tym, że testowanie nie jest takie proste i łatwe, jak to sobie niektórzy wymyślili ;)
Pomógł: 7 razy Wiek: 35 Dołączył: 04 Gru 2007 Posty: 845 Skąd: Polska
Wysłany: 24-03-2009, 10:25
Nie będziemy oszukiwać, daję słowo. Będziemy zaspokajać swoją ciekawość i jednocześnie próbować bezlitośnie zabijać mity, typu ,,plastyczaki nie lubią różnej amunicji w magazynku".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum