Wysłany: 17-02-2008, 10:40 "Brawurowa akcja policji"
Gromkimi oklaskami przechodniów zakończyła się zdecydowana interwencja policjantów pod jednym ze sklepów w Opolu Lubelskim. Trzech młodych mężczyzn wszczęło tam awanturę. Tłukli butelki, szarpali się i nawzajem wyzywali nie reagując na uwagi oburzonych przechodniów.
Dopiero wezwani na miejsce policjanci poskromili natychmiast pijanych awanturników, których umieszczono w policyjnym areszcie.
Samo przybycie policjantów nie uspokoiło chuliganów. Funkcjonariusze kilkakrotnie wzywali młodzieńców do zachowania zgodnego z prawem. Niestety, nie wpłynęło to na poprawę ich zachowania. Mężczyźni obrzucali się nawzajem wyzwiskami, tłukli butelki i szarpali się. Dopiero, kiedy policjanci zdecydowanie wkroczyli do akcji i użyli siły, to ostudziło ich zapędy.
Awanturnicy trafili do policyjnego aresztu. W chwili zatrzymania, mężczyźni byli pijani. Badania wykazały, że mają od 1 do blisko 3 promili alkoholu w organizmie.
Przeprowadzanej interwencji przyglądali się licznie zgromadzeni przechodnie, którzy po zatrzymaniu chuliganów, nagrodzili funkcjonariuszy obfitymi brawami.
Po wytrzeźwieniu, chuligani będą odpowiadać przed sądem w trybie przyspieszonym Za zakłócenie ładu i porządku grozi im grzywna do 5000 zł.
Panowie, to ja zwariowałem czy to jakiś żart a ja go nie łapię. Zatrzymanie pod sklepem trzech pijaków zasługuje na informacje w ogólnopolskim serwisie informacyjnym? Jeszcze niech im po medalu dadzą. Ten kraj osiągnął już granice absurdu...
Ostatnio walka policjantów z chuligaństwem to naprawdę rzadkie przypadki. Wielokrotnie się ludzie rozpisują po forach, bądź jest się samemu świadkiem jak policjanci przejeżdżają obok awanturującej się młodzieży czy rzucającej butelkami.
Brawa dla nich i pełen szacunek... Gdzie te czasy gdy Policja budziła respekt.
Pozdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum