Prezentacji samochodu dokonali przedstawiciele firmy Auto-Hit, którzy opowiedzieli o możliwościach wykorzystania tego typu pojazdu w warunkach wojennych. Tiger produkowany jest w trzech wariantach: Light - najczęściej wykorzystywany przez Policję, jak również SWAT, DOE, DEA, czy patrol graniczny, wariant Tiger Medium oraz Tiger Heavy.
Wczoraj, na płycie poślizgowej CSP można było wypróbować możliwości Tigera. Każdy z uczestników pokazu mógł samodzielnie poprowadzić pojazd.
W prezentacji pojazdu uczestniczyli przedstawiciele Komendy Głównej Policji i komórek organizacyjnych CSP.
Pomógł: 5 razy Wiek: 26 Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 1310 Skąd: nie interesuj sie
Wysłany: 27-11-2010, 21:39
OTIS napisał/a:
A nie tylko widział miał nawet okazję prowadzić to bydle
Nie mam więcej pytań wysoki sądzie. Mam nadzieje tylko, że tur II a nie I.
Dam ci jednak podpowiedź: zobacz na tego tigra z pejsami i pomyśl, ile to ma miejsca w środku w porównaniu z turkiem.
Wysłany: 27-11-2010, 21:56
Tak TUR 2, a ile "pejsiaty" ma miejsca nie wiem bo nie miałem okazji w nim usiąść. Ze zdjecia trudno powiedzieć czy to pojazd wielkości Honkera czy Rosomaka
_________________ Decet cariorem esse patria nobis quam nosmet ipsos - Przystoi, aby Ojczyzna droższa nam była niż my sami sobie.
Jak dla mnie zbyt dużo ostatnio importu z Izraerla a za mało naszych rodzimych produkcji-wydaje się,że naszych konstruktorów stać na stworzenie takiego pojazdu-lub pojazdu w tej klasie.Nie musimy kupować każdego szamba tylko dlatego,że kupno jest w jakimś sensie poprane. W kwestii wyposażenie dobrym przykładem jest Rosja tam trudno doszukać się innych produkcji-i radzą sobie.
Tak, oczywiście, Rosjanie wszystko mają swoje
I oczywiście produkty z Polski są tak samo zaawansowane jak te z importu?
Pozdr
Robal2pl
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Niekiedy nawet bardziej tylko, że nalezy kupować te odpowiadające ... niektórym decydentom. ..i tutaj wypada pogratulować-wypowiedż sugeruje ,że user patrzy na to co się dzieje i umie wyciągać wnioski. Jeśłi by kupiono takie coś dla naszych to jest to zwykły wał i ten pojazd bedzie widoczny TYLKO na pokazach albo na medialnych zatrzymaniach poza tym bedzie stał w garażu bo nie bedzie kasy na paliwo czy części lub pojawią sie kłopoty z serwisem.Cena pewnie jest tez większa niż konkurencyjnych rozwiązan technicznych.W AT czy to WR KSP,BOA czy SPAP plus inne wydziały realizacyjne -ładuje sie mase kasy na broń wyposażenie itd. a spora cześc pieniędzy wywalona jest w błoto.
Ale to jest problem niezależny od tego czy kupuje sie rzeczy z Polski czy z zagranicy.
Sorry - przy tej skali potrzeb jaką ma MSWiA to nie ma sensu robić polityki. Kupować to co jest najlepsze w stosunku do potrzeb i tyle.
Pozdr
Robal2pl
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
...potrzeb...no tak jak nie ma kasy kupuje sie mniej ale z górnej półki tylko mając G36 po co wymieniac je w krótkim czasie na HK416 póżniej na SCAR-dla mnie to działania raczej malo ...ekonomiczne tylko polityczne.Chyba ,ze uznamy ,że ktos kupując wcześniej sprzęt robił zamówienie zza biurka i nie miałpojecia o zaletach i wadach poszczególnych modeli-a wtedy to juz marnotrastwo.Podobnie jest z każdym innym zakupem jest kasa to się ja wydaje byle się uklad nie zmienił to na sako dla CBA to na wozy pancerne z importu...skala potrzeb to ,ze jest duża nie znaczy ,ze należy kupowac nie myśląc...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum