mam mały problem związany właśnie z safarką pod glocka ze światłem, napiszę tutaj , bo nie ma sensu zakładać oddzielnych tematów .
Problem polega na tym, że moja safarka 6004 na glocka ze światłem generalnie przestała nadawać sie do użytku. Płetwa, zapięcia i śruby są ok, ''zepsuła '' mi się jedynie sama kabura i w wyniku usterki nie mogę wsadzić do niej glocka(nie wnikając w szczegóły nie nadaje się już do użytku i koniec). I teraz mam dylemat, bo generalnie wszystkie części za wyjątkiem tej jednej są ok. Na tą chwilę widzę 2 alternatywy, albo kupno nowej czyli prostsza i droższa opcja, albo- pomyślałem o kupnie samej brakującej mi części czyli w tym przypadku kabury.
znalazłem coś takiego, teoretycznie jest to kabura na pas, ale nie wiem czy nie dałoby się przykręcić ją do płetwy , którą mam. Tutaj własnie jest największa wątpliwość, może jest ktoś kto wypróbował podobny patent, albo jest w stanie powiedzieć , czy po odkręceniu jej z tego mocowania do pasa będę mógł ją przykręcić normalnie do płetwy udowej i z powodzeniem będzie mogła służyć jako udówka, czy układ śrub/ montaż jest tam inny i taki patent nie jest możliwy?
Może widział ktoś praworęczną wersję tego ustrojstwa , albo jest mi w stanie powiedziec czy taki wynalazek w ogóle istnieje. Jednak nie uśmiecha mi się zakup nowej bo praktycznie wszystkie części oprócz tej najistotniejszej są w pełni sprawne. Będę wdzięczny za każdą pomoc, moze akurat ktoś ma coś takiego do sprzedania, albo ewentualnie całą kaburę:)
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 632 Skąd: z nad wisły
Wysłany: 25-12-2010, 02:04
Generalnie wszystkie kabury kydeksowe taktyczne są kompatybilne z różnymi systemami mocowania, kabura która jest na płetwie pasuje na mocowanie do pasa.
_________________ if the force does not mean we pass the argument to the argument of force
Ok to już mi sporo rozjaśnia, ale pozostaje największy problem -znalezienie samej kabury , którą będę mógł dokręcić do mojej płetwy. Natknąłem się jedynie na leworęczną kaburę na glocka ze światłem na pas ( link podesłałem wyżej). Może ktoś z Was widzi jakieś rozwiązanie tego problemu , które nie jest kupnem nowej kabury, bo nie uśmiecha mi się kupowanie kolejny raz tej samej kabury, tym bardziej , że płetwę i inne pierdoły mam sprawną. Będę wdzięczny za każde informacje o tym gdzie można znależć samą kaburę na glocka ze światłem, może ktoś ma to na sprzedaż, albo jest w jakimś sklepie. Możliwe jest , żeby ta kabura na glocka na światło na pas, była tylko w wersji leworęcznej , bo to chyba jedyny egzemplarz na ebay'u jaki znalazłem , praworęcznych ani śladu...
Nie żebym się czepiał, ale taka odpowiedź raczej niczego nie wnosi. Masło maślane.
Koledze chodziło raczej o konkretne namiary na sklep, artykuł bądź kontakt z kimś kto ma takie cuś na sprzedaż.
Gdzie bywają? W PL czy USA?
W sklepach za oceanem nie widziałem prawych... chyba jestem na to za tępy, ale generalnie próbowałem odnaleźc tego typu artykuł w tych tabelach z numerkami, seriami i innymi cyferkami, z których mało co wiem...No i nie znalazłem. A w polandii to raczej można zapomniec.
Panowie natknąłem się chyba na to czego szukam, powiedzcie mi teraz, czy jak to kupię to normalnie przykręci się do płetwy i posłuży jako udówka, czy będzie jakaś różnica i będzie jakiś pogorszony komfort z racji tego , że to będzie składak, no i w reszcie czy to się wgl opłaca zamiast kupna nówki?
ok dzieki, zapytam ich, ale wcześniej muszę wiedzieć czy tak kabura z linku we wcześniejszym poście jest ok i czy można to kupić, czy ten patent totalnie nie przejdzie i od razu szukać kompletnej kabury z płetwą i resztą oszpejowania udowego.
Jeśli zgadza się model tj numer wybity na kaburce to śmiało ale wg mojego kulejącego angielskiego sprzedający prosi o kupowanie tylko mieszkających na terenie USA. Podaje też że tylko G22 ale mieszczą się tam wszystkie modele. A jeśli miałbyś zamiar zakupić nową to chętnie odkupiłbym platformę wraz ze wszystkimi paskami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum