Wysłany: 19-07-2011, 23:50 Safariland 6004 z oświetleniem ...
Witam.
Panowie mam pewien dylemat... Otóż planuję sobie kupić kaburę Safariland 6004, wersję z oświetleniem (dokładnie taką ---> http://hpe.pl/product_inf...roducts_id=88), jednak chciałem wcześniej zapytać czy model ten przystosowany jest tylko i wyłącznie do noszenia Glocka ze światłem czy też można w nią także wsadzić swobodnie Glocka bez oświetlenia i czy nie będzie to żaden problem, typu luzy itp.? Chodzi mi najzwyczajniej o to czy pistolet będzie stabilny.
Jeżeli istnieje taka możliwość, to ponadto jak to się sprawdza w praktyce?
O odpowiedź proszę osoby posiadające ten model kabury.
Luzy oczywiście będą, ale nie takie żeby Ci klocek wypadł. Na szerokość kabura trzyma podobnie nawet glocka bez oświetlenia. Będzie sie poruszał do przodu i do tyłu, ale nie wypadnie. No i podczas szybszego przemieszczania/gwałtownych ruchów etc. będzie troche '' klekotał''. Masz zamiar w niedalekiej przyszłości kupić jakąś latarkę czy to mocno przyszłościowy plan? Może bardziej opłaca się na początek zainwestować w safarke na ''gołego'' glocka.
No więc właśnie i nad tym się jeszcze cały czas zastanawiam, gdyż jak na razie to posiadam tylko Glocka bez światła, jednak w bliżej nie określonej przyszłości to oczywiście, że planuję zakup TLR-2. Ale może masz rację, że do tego czasu to lepiej by było tylko kupić na "gołego", choćby dla większego komfortu noszenia. Chyba muszę to jeszcze przemyśleć...
Zależy czym dla Ciebie jest '' bliżej nieokreślona przyszłość''. Komfort noszenia ''gołego '' glocka w safarce na latare nie jest aż tak zły żeby tego nie przeboleć Co innego jak tlr-a kupisz za 100 lat, a do tego czasu ciągle będziesz biegał z luźnym klockiem w kaburze. Safarki cieszą sie sporym zainteresowaniem na rynku wtórnym więc nawet jak zainwestujesz najpierw w kabure na ''gołego'' glocka to możesz ją potem sprzedać nie tracąc majątku. Decyzja należy do Ciebie. Zastanów się kiedy będziesz miał latarkę i czy wartko czekać.
Ok, wielkie dzięki za pomoc. Po Twojej wypowiedzi sądzę, że jak na razie to zdecyduję się tylko na Safarkę bez oświetlenia. Jednak na chwilę obecną pozostaje jeszcze problem, gdzie i jak najtaniej ją kupić bo w Polsce to raczej odpada...
Opcja safarki na glocka ze światłem nie jest zła, komfort przenoszenia klamki jest gorszy, ale nie na tyle , żeby totalnie tą opcje odrzucić. Moim zdaniem to tylko kwestia tego kiedy kupisz latarkę i koniec.
Dzięki za linka, tą ofertę już widziałem, lecz zależy mi też bardziej żeby kupić jednak nową. Jeśli idzie o latarkę to myślę, że to kwestia kilku miesięcy gdyż po drodze jeszcze wcześniej mam w planach inny sprzęt.
Ta kabura jest naprawdę dobra. Sam ją używałem. Jeśli chcesz zainwestować w nową kaburę pod golasa na kilka miesięcy i później znów kupić nową pod światło, to lepiej już kup od razu pod światło. Naprawdę różnice w luzach ze światłem i bez są niewielkie, a z tego, co pamiętam, to chyba jest tam pokrętło regulujące ścisk (stabilizację ) broni w kaburze: http://milspecmonkey.com/...d-6004-mod9.jpg (to czarne). Ja nigdy tego nie stosowałem, bo nie było wielkich różnic.
Poza komfortem dochodzi druga sprawa - do różnych latarek są różne modele kabur. Teraz wiesz jakie światło chcesz, ale zakup przesunie się o 2-3 lata i zmienisz zdanie, albo wyjdzie nowy model. Koniec będzie taki, że i tak zmienisz kaburę, ale przez ten czas używałeś protezy ze styropianowym klockiem, zamiast spasowanej kabury.
IMO kup kaburę na gołego i jak już będziesz miał światło wymieniaj kaburę.
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
Z tego co widzę chcesz sprzedać kaburę securitylandu. To całkiem przyzwoite kabury, moim zdaniem nie ma sensu zamieniać jej na nic innego do momentu kiedy faktycznie potrzebna Ci będzie safarka na G z latarką. Tak jak mówił Foka , kupując kaburę teraz skazujesz się później na konkretny wybór światła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum