Pomógł: 9 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Posty: 755 Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-01-2012, 12:00
Wersja piaskowa, acz krótsza i bez membrany oraz na nieco innej podeszwie (nie COntagrip, a Multiterrain) również jest. W katalogu na 2012 zastąpiła Safari Mid. Nazywa się toto Sahara.
BC są bardzo fajne, jak dla mnie - idealne na miasto, takie właśnie trampki, ale zajebiście wygodne. Przyczepność podeszwy naprawdę zaskakuje.
_________________ It scares the shit out of the slopes.
Bugi. Sie Afgan skończy, to i moda na afgański pył przeminie
Królik. Podobne wrażenie i ja odnoszę tyle, że musi mi się noga do nich przyzwyczaić, bo mam niezwyczajną do miejskiego obuwia To samo miałem w Safari Mid. Szeroka i wysoka w podbiciu, jak u słonia Za to w Island'ach pełen komfort. Wygodniejszych butów nie miałem.
Nie wiem jak BC da sobie rade z szybka liną ale wydaje mi się, że może się podeszwa zjarać. Haix i Lowa mają modele do szybkiej
A no właśnie. Podeszwa sportowa i skóra nie za gruba. Ciekawe po jakim czasie podeszwa się zbije od ciężaru?
Czytając specyfikację Haix GSG9-S, to wydają się być naprawdę niezłe. Ciekawe jak w praktyce. Mają trochę więcej gadżetów od BC i można powiedzieć, że są "kompletne" do czarnej. Kiedyś chorowałem na nie
Cześć, nazywam się Maciek Barcik i zajmuję się w firmie Larix działem butów militarnych firmy Meindl. Jeżeli będziecie mieli jakiekolwiek pytania na temat butów Meindl chętnie odpowiem, podpowiem jaki rodzaj butów służy do danej specyfiki Waszej pracy. Postaram się dać szczegółowe odpowiedzi na Wasze pytania ( jeżeli takowe będą ). Życzę miłego dania.
Pomógł: 3 razy Wiek: 38 Dołączył: 12 Lip 2010 Posty: 190 Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-02-2012, 10:14
Mnie interesuje cichość (czarna) i trwałość podeszwy (lina, gruz, gwoździe, szkło itp.) Bo zakładam, że atmosferycznie/błotnie to nie odbiegają od standardu. (?)
_________________ Jak wiadomo, są znane wiadome; te o których wiemy, że je wiemy; wiemy też, że są znane niewiadome; inaczej mówiąc, wiemy że są jakieś rzeczy których nie wiemy. Ale są i nieznane niewiadome - te, o których nie wiemy, że ich nie wiemy. Donald H. Rumsfeld
Jak w grę wchodzi gruz, gwoździe to musi być but z wkładką antyprzebiciową ( stal lub kevlar ), jednak nie są lekkie takie buty, ok. 950 g para w rozmiarze 8, model Combat S3 lub Bergschuh S3.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum