dziwnie funkcjonuje to forum
Jak pisałem o pomoc co do wyboru noża taktycznego, to zostałem wykasowany
Można natomiast otwierać nowy temat o "bzdetach"
Jaka jest celowość pisania takich postów w dziale o "czarnej"
Bo to pytanie było taktycznie śmieszne...
O co chodziło o folder taktyczny dla taktycznej jednostki działającej taktycznie?
W tym wątku raczej śmiejemy się z takich wynalazków...
A zresztą bij do Kangura z takimi sprawami... albo... zaczekaj, nie do Stopczyka.
Pomógł: 13 razy Wiek: 12 Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 746 Skąd: Centrum
Wysłany: 04-11-2007, 23:37
Bo rozpisałeś konkurs na coś, co i tak każdy wybiera sobie sam według własnych upodobań. Nie mówiąc o tym, że gościowi z AT nóż jest nie-najbardziej potrzebny.
_________________ Watch your corner and bring your men back alive.
Kawaleria wciąż utrzymuje pozycje ;)
no dokładnie.
Tutaj wkleiłem klasyczny przykład kretyńskiego wynalazku - nie proszę nikogo o opinię, staram się edukować młodzież. (strasszne, co?)
K.
Edukuj, edukuj...Ale nie zapominaj, ze nie kazdy zyje w optymalnym swiecie....
Przykladzik:
Niebogaty chamerikanski departament policji musi rozwazyc jakie swiatlo kupic w miejsce 20stoletnich pieciobateryjnych Maglajtow. Albo nasz chce kupic jakiekolwiek.
i ma dylemat:
Kupic SF 6P lub podobne, ale zainwestowac kase w tening strzelecki z technikami SureFire/Rogers itp.
Kupic lampe podczepiona do klamki typu M3 czy podobne, ale zainwestowac w trening jeszcze wiecej, i liczyc sie z tym ze funkcjonariusz palnie babciestaruszke, bo na nia zaswieci i sie potknie? A procedury?
Albo zainwestowac w ten wynalazek.
Mozna tym swiecic bez wyjmowania klamy z kabury.
Mozna tez swiecic trzymajac klamke w rekach w miare wygodnie.
Oraz mozna strzelac swiecac.
Najfajniej bylo by miec lampe na stale pod klamka, i druga do reki. i jeszcze jedna na czole.
Ale nie kazdego na to stac.
Moze to jest rozsadna, cenowo przyjazna, oraz nie wybagajaca kosztownego treningu alternatywa??
Mozna tez ta kase wydac po prostu na szkolenie dla funkcjonariuszy, ale polowie z nich rozpadly sie juz testare Maglajty, i nie maja nic...
Nie podoba mi sie to zbytnio i pewnie nigdy tego nie kupie.
Ale IMHO nie nominowal bym tego do nagrody Darwina.
Mag(iczne)lajty się rozpadają? ja mojego uzywam czasami jako "teleskopu"...działa w miare poprawnie...
Eee, chyba nie, nie slyszalem...
Tak mi sie ze swadą napisalo
Ale z drugiej strony zuzywa sie kiedys wszystko.
Nawet gazrurka.
A Maglajt do walenia jest fajny, i swieci OK, ale do strzelania to juz mniej wygodny raczej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum