Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 328 Skąd: Polska
Wysłany: 15-02-2009, 13:08 Idealne buty do czarnej taktyki
Witam
Chciałbym sią zapoznać z waszą oceną butów do czarnej. Co nosicie? Jak sie sprawuje? A takie info najlepsze jest od starych wyjadaczy.
Info potrzebne mi do zakupu takich bucików.
_________________ Dulce et decorum est pro patria mori
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
No tak. Masz rację. Będę bardziej konstruktywny.
Buty do czarnej powinny być czarne
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Pomógł: 11 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 972 Skąd: Prusy Wschodnie
Wysłany: 15-02-2009, 16:49
Kangur z tego co pamiętam to w LWP i SZ RP pokazany przez Ciebie model obuwia wykorzystywany był i jest w taktyce zielonej. Do tego obuwia kiedyś obowiązywała koszula i krawat pod kurtkę munduru polowego.
Foka, a Twoje obuwie to wietnamski jungle boot, wersja oddychająca.
Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 328 Skąd: Polska
Wysłany: 15-02-2009, 17:17
Propozycje bardzo ciekawe:]! gumofilce mnie polozyły, przebijaja nawet Kupczaki.
Myśle ze japonki beda w sam raz!
A tak na serio interesuja mnie odczucia nt Adaśów GSG 9, opisywanych juz batesów Falcon (jesli sie myle poprawcie) oraz StarForce KSK Elite HI?
Na co zwracać szcegolną uwage?
Jak sie czuje podloze w takich bucikach?
_________________ Dulce et decorum est pro patria mori
Wysłany: 15-02-2009, 17:32
Chłopaki ze SPAPów do niedawna biegali w zwykłych józefach i nie miało to wielkiego wpływu na ich efektywność.
Wszystko zależy od zasobności portfela i potrzeb użytkownika.
Batesy sa całkiem niezłe, ale z tego co wiem wszyscy obecnie chwalą (sam nie nosiłem ale znam kogoś kto zna kogoś co nosił:) maindele (hu.. wie jak to sie pisze:)
Czy ja wiem? U nas we Wrocławiu SPAP znowu dostał jedynki. Co ciekawe jedynki sa made in germany a te dwójki made in china JA mam batesy, te zwykle bez gore i nie narzekam. Sa bardzo ok.
Wysłany: 16-02-2009, 16:25
Ja mam meindle i są ok. W 2305 też ich używają. Nie wiem czy w ofercie są typowe buty do czarnej taktyki. Te, których używam i 2305 są analogiczne do Kupczaków (http://www.anglingandoutdoor.co.uk/83,meindl-performance-military-boot.html Meindl PRO), czyli trekingowo-górskie. Są też pustynne (safari) i jungle.
Haix Airpower P6 High, reszta cichobiegów może się schować Gore- Tex XCR + Cordura. Noga się nie poci, but się rewelacyjnie trzyma nogi, system szybkiego sznurowania
Cena: 550zł
Każdy używa takich butów jakie mu pasują. Ostanio sie dowiedziałem, że Chiczyki robią jakiś szmelc o podobnej nazwie magdum, ale bez Hi-Tec, pewien sklep to miał w ofercie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum