dzieki za szybka odpowiedz, to po kosztach widze, ja dalem wiecej w zeszlym roku za nowa MP5.. interesuje mnie taka z komunikacja - czy sa do nich oslony balistyczne?
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
Guns kill people... Spoons make them fat...
mike [Usunięty]
Wysłany: 12-01-2006, 15:18
no ładne panoramiczne szybki... tylko boję sie o wytrzymałość podszas kontaktu z odłamkami, chyba zbyt duza powierzchnia...ja jednak zostane przy swoim faworycie mp5, można przynajmniej piwa się napic :P
no ładne panoramiczne szybki... tylko boję sie o wytrzymałość podszas kontaktu z odłamkami, chyba zbyt duza powierzchnia...
Na ostatnim zdjęciu po prawej masz właśnie zdjętą osłonę balistyczną z ok 1,5-2mm plexi. Spokojnie wytrzyma wiele.
mike napisał/a:
ja jednak zostane przy swoim faworycie mp5
MP5 jest gorsza pod każdym względem (miałem):
- oganicza widoczność
- pić możesz tylko z firmowego bidonu
- pochłaniacz utrudnia składanie się do strzału
- wizjer jest z jakiegoś elastycznego materiału, jak guma, z raczej zerową osłoną balistyczną.
Dla porównania w MCU:
- duży panoramiczny wizjer
- pić można z calmekbaka (na zdjęcia 1,2 i 3 jest przejściówka Cmalbak - MCU)
- pochłaniacz z boku umożliwia złożenie się do strzału (strzelcom praworęcznym)
- osłona balistyczna wizjera
- dodatkowo MCU-2/AP ma możliwość podłączenia radia (na 6tym zdjęciu widać miejsce na wpięcie mikrofonu)
mike napisał/a:
można przynajmniej piwa się napic :P
MCU też :P na 5tym zdjęciu masz wyjęty wężyk do picia, a na 6tym niewyraźnie widać rurkę doustną.
[ Dodano: 12-01-2006, 15:53 ]
Acha, pochłaniacze między tymi dwoma maskami są wymienne.
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
Guns kill people... Spoons make them fat...
mike [Usunięty]
Wysłany: 12-01-2006, 18:43
nie potwierdzam ani nie zaprzeczam, po prostu musiał bym sam ją przymierzyć, a do nie sprawdzonych zeczy trudno mnie przekonać,może w krótce bedę miał okazję to sie podziele wrazeniami
pozdrawiam
1. Ortografia - wiele zrozumiem ale nie elmentarne błędy ortograficzne na poziomie nauczania początkowego. Jesteśmy POLAKAMI i piszemy po POLSKU.
2. Spekulacja - pot. myślenie oderwane od rzeczywistości, poznawczo jałowe. Czyli coś o treści Twoich postów w tym wątku.
3. Temat wątku: Gas Mask Chemical-Biological, MCU-2/AP
Niniejszym proszę o przemyślenie sygnalizowanych przeze mnie problemów, za co z góry dziękuję.
Wszelkie ewentualne zażalenia na niniejsze upomnienie kierować należy bezpośrednio do Kangura.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum